"More muzike. Muzika mora"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 20. srpnja 2015. - 10:15
Autor: 

Prvi puta nakon 25 godina Dubrovački simfonijski orkestar će večeras nastupiti u Crnoj Gori, u drevnom gradu Kotoru, a u sklopu Don Brankovih dana muzike.
Voditelj orkestra je maestro Mladen Tarbuk, a solisti na koncertu su pijanisti Marija Gracio i Aljoša Lečić.

Početak koncerta je u 21:30 sati.

Također danas, u organizaciji Općine Kotor u 14:30 sati ispred Grada Dubrovnika dolazi izaslanstvo na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Dubrovnika i saborskom zastupnicom Tatjanom Šimac Bonačić, te Ana Hilje, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika. S obzirom na to da se suradnja realizira i u okviru projekta kandidature Dubrovnika za Europsku prijestonicu kulture (EPK), u Kotor će doći i dio EPK tima: Ida Polzer, Ivica Kipre, te Paula Brajević, voditeljica EPK ureda.

U organizaciji Festivala KotorArt u crkvi Sv. Duha, planirano je i potpisivanje Sporazuma “Kotorska inicijativa”, između četiri festivala regije: Dubrovačke ljetne igre (intendant, Mladen Tarbuk), Festival Ljubljana (direktor, Dako Brlek), Ohridsko leto (direktorka, Elizabeta Jankulovska), KotorArt (direktor KotorArt Don Brankovi dani muzike i kordinator svih programa, Ratimir Martinović).
Potpisivanju će nazočiti ministri kulture Republike Hrvatske - Branislav Šipuš, te Crne Gore - Pavle Goranović.