Muzej grada Zagreba organizira online "Žive slike"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 13. veljače 2021. - 8:18
Autor: 

Tradicionalna priredba "Žive slike", koju Muzej grada Zagreba organizira u predfašničkom vikendu, zbog epidemiološke situacije, ove će se godine moći gledati online na webu, facebooku i Youtube kanalu MGZ-a, priopćio je Muzej. 

Koristeći razne profesionalne i amaterske video-snimke te snimke priloga o "Živim slikama" s HRT-a, Muzej grada Zagreba je načinio video-kolaž, vremeplov kroz protekla dva desetljeća projekta, od njegovih početaka do danas.

Kralj Bela IV., kaptolski pisar, zagrebački biskup Benedikt Vinković, zvonoljevač Henrik Degen, barunica Ana Marija Rauch, operna diva Milka Trnina, ban Jelačić sa suprugom Sofijom, slikarica Nasta Rojc, subreta u kabareu Micika Žličar, prva kondukterka Paula Landsky, gradski stražar, prodavačica u robnoj kući Kästner & Öhler (kasnije NA-MA) i brijač Većeslav Librić neki su od brojnih likova na koje ćemo vas podsjetiti ovogodišnjim, online izdanjem Živih slika, izvijestili su iz MGZ-a.

Prve "Žive slike" u Muzeju grada Zagreba organizirane su 2000., po uzoru na slično događanje krajem 19. stoljeća u Zagrebu, a najpoznatije su bile u palači obitelji Vranizcany.

 Djelatnici Muzeja grada Zagreba i prijatelji Muzeja svake se godine kostimiraju u likove iz prošlosti, te posjetiteljima u prvom licu govore o sebi, o povijesti grada i vremenu u kojem su živjeli.

(Hina)