Novi broj časopisa Kod

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 07. srpnja 2020. - 12:55
Autor: 

U izdanju Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore izašao je 17. broj časopisa za kulturu, književnost i znanost “Kod”. Časopis otvara rubrika In memoriam i tekst Draška Došljaka o Dervišu Belom Selhanoviću, dugogodišnjem direktoru Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, istaknutom kulturnom i sportskom djelatniku.

U rubrici Književnost pišu Ibrahim Hadžić, Kemal Musić, Zorko Popović, Faiz Softić, Nikolin Gurakući, Adrijan Vuksanović i Ruždija Ruso Sejdović; Maja Grgurević piše u rubrici Baština, a Jasmina Srdanović i Draško Došljak autori su tekstova u rubrici Eseji; Skender Temali, Argezon Sulejmani i Ćazim Muja napisali su tekstove za rubriku Portreti; Tekst Draška Došljaka otvara rubriku Kritika, a tu su i tekstovi Dejane Barjaktarević Joksimović, Miraša Martinovića, Hasnije Muratagić Tune i Maje Grgurević.

U rubrici Jubileji je tekst o 25 godina Muzičke škole u Ulcinju; Tekst Filipa Došljaka uvršten je u rubriku Sjećanja. U ovom broju časopisa zastupljeni su likovni prilozi akademskog slikara Ismeta Hadžića.

Glavni urednik časopisa je Zuvdija Hodžić, odgovorni urednik Salko Luboder, sekretar Redakcije Izedina Adžović Škrijelj. Grafičko oblikovanje - Adela Zejnilović.