Novogodišnji koktel OJU „Muzeji" Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 27. prosinca 2019. - 8:44
Autor: 

Općinska  javna ustanova "Muzeji" Kotor upriličila je tradicionalni novogodišnji koktel kojem su, pored prijatelja i poslovnih partnera, prisustvovali potpredsjednici Općine  Kotor Nenad Vukadinović i Sonja Seferović, te Marina Dulović, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti.

Iskazujući dobrodošlicu, ravnateljica ustanove Slađana Mijanović kazala je kako kolektiv ustanove ima potrebu obilježiti kraj uspješne poslovne godine, ali i nazdraviti novim poslovnim poduhvatima.

"Muzeji krajem ovog decembra imaju aktivne revizije u okviru kojih će biti popisani i oni predmeti koji ranije nisu bili ni popisani ni obrađeni, Muzeji imaju stabilno finansijsko poslovanje, nalaze se pred otvaranjem konzervatorske radionice, a nedavno su dobili i novu organizacionu jedinicu –arheološki lokalitet Rimski mozaici u Risnu. Planovi su brojni, nastavljamo u pravcu kojim smo i započeli, iako znamo da nas čekaju brojna iskušenja. Pozvali smo vas da vam zahvalimo na dobroj saradnji, na podršci koju ste nam pružili više puta i na dobroj volji da budete na našoj strani", istakla je Mijanović, posebno zahvalivši predsjedniku Općine  Kotor Željku Aprcoviću na iskazanom razumijevanju i podršci.

Zahvalnice su uručene Zorici Čubrović, Blažu Krivokapiću, Ranku Marašu, Ani Kašćelan, Balši Peroviću, Mileni Radulović, Gimnaziji Kotor, Upravi za zaštiti kulturnih dobara, hotelima "Leon Coronato", "Marija", "Astorija", "Iberostar", kao i restoranu "Cesare".

Premijerno je prikazan promotivni film kotorskih gimnazijalaca o OJU "Muzeji" Kotor, a učenica ove škole Maja Ćatović nastupila je u glazbenom  dijelu programa.