Odluka Umjetničkog savjeta OJU „Muzeji“ Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 11. veljače 2020. - 11:38
Autor: 

Umjetnički savjet OJU „Muzeji“ Kotor je na sjednici održanoj 4. 2.  2020. godine razmatrao 10 prijava prispjelih na dvomjesečni javni natječaj za izlaganje u Galeriji solidarnosti i crkvi svetog Pavla u sezoni 2020. godine, koji je okončan 26. 1. 2020.

Savjet, kojim je predsjedavala povjesničarka  umjetnosti Ljiljana Zeković, a koji su činili likovni umjetnik Luka Lagator, povjesničarka umjetnosti Marija Mihaliček, Radojka Abramović i Aleksandra Simeunović, izdvojio je 6 ponuđenih izložbi kojima će se kroz različite vizualne medije prezentirati stvaralaštvo više umjetnika/ca  iz zemlje i inozemstva, a koji će se crnogorskoj javnosti predstaviti kao umjetničke individualnosti jasno definiranog poetskog profila.

Likovni umjetnici/e koji će izlagati u navedenim izložbenim prostorima tijekom tekuće godine su: Cvetka Hojnik (Lendava, Slovenija), Zlatko Vujović (Cetinje, Crna Gora), Ivan Stanković (Cetinje, Crna Gora), Francesco Melchionda (Italija), Luca Barlocci (Italija), Vladan Ranđelović (Niš, Srbija) i Simon Vučković (Kotor, Crna Gora).