Održana večer umjetnika u Donjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 14. kolovoza 2017. - 9:34
Autor: 

Kulturno - umjetnička večer "ARTist" održana je sinoć u Domu kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi, u organizaciji "Pedagoškog kluba" Tivat i Dom kulture.

Nazočnima se obratila Marija Saičić, povjesničarka umjetnosti, koja je, u ime svih sudionika,  zahvalila gospodinu Zvonimiru Dekoviću  što je pružio pomoć da se umjetnici publici predstave upravo u Domu kulture u Donjoj Lastvi."Naime manifestacija Artist predstavlja umjetnike različitih umjetničkih sfera i interesovanja, prateći kako likovnu tako i filmsku, muzičku i plesnu scenu. Ova kreativna grupa ljudi večeras publici prikazuje svoje radove, od kojih se neki pokazuju po prvi put", istakla je ona.

Brojna publika sinoć je uživala u slikarsko-plesnom performansu umjetnice Dubravke Milivojević i balerine Aleksandre Dejanović, naslovljenim "Govor tijela jeste govor duše". Likovna djela s dominantnim apstraktnim motivima Dubravke Milivojević, kao i radovi Borisa Dragojevića iz ciklusa "Bokeško plavo" također su bili predstavljeni sinoć.

Posjetitelji su mogli uživati i u filmskim ostvarenjima. Prikazan je kratak film "Žena ludog Jovana", Vladimira Kosića, koji je sniman u Boki,  nakon čega je publika imala priliku pogledati dva filma mladog umjetnika Stevana Lutovca - alternativni kratki film "Uljez" i "Vlastelin mira", posvećen Nikoli Tesli.

Na samom kraju uslijedilo je prigodno posluženje.