Otvoren 17. Međunarodni festival klapa Perast

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 29. lipnja 2018. - 10:46
Autor: 

17. Međunarodni festival klapa Perast svečano je otvoren sinoć na Pjaci Sv. Nikole u Perastu. Prve noći festivala nastupile su klape „Kaše“ iz Dubrovnika, „Praska“ iz Podstrane, „Peružini“ s Paga, „Maris“ iz Kotora i „O`Dive Belcano“ iz Berana. Također, publici su se, u programu naslovljenom „kulturna baština“, predstavili i Kotorski gardelini, mladi glumci KFPZD, Kvartet flauta Talia – Kotor, Đorđe Begu na lijerici, kao i Gudački kvartet Vollmond.

Nazočne je pozdravila predsjednica NVO Međunarodni festival klapa Perast Tina Braić Ugrinić, koja je podsjetila na dosadašnje aktivnosti festivala. Ona je istakla da je osnovni program festivala afirmacija klapske pjesme te da će nju ostvariti i publiciranjem almanaha lirica, kojem je ovo šesta godina izlaženja. Izvršni direktor festivala Mikan Kovačević, koji se već 10 godina bavi realizacijom ovog festivala, izrazio je zahvalnost pokroviteljima i svima onima koji su pomogli da se festival održi. Pročitani su i telegrami ministra kulture Crne
Gore Aleksandra Bogdanovića i predsjednika Općine Kotor Vladimira Jokića.

Festival je otvorila potpredsjednica Općine Kotor Ljiljana Popović Moškov. Nastavak festivala slijedi danas u 21 sat, kada će nastupiti ženske klape, a u subotu, 30. lipnja, bit će održan nastup muških klapa.