Pariz kao inspiracija u slikama Slobodana Boba Slovinića

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 26. kolovoza 2020. - 9:27
Autor: 

„Pariske reminiscence je naziv ovog opusa, u tehnici gvaš, na 30 papira. Njegovi susreti sa Parizom su značajni, bili su 2001. i 2017. godine, tako da je imao priliku da uporedi Pariz iz njegove mladosti i ovoga što znači sazrijevanje, a i susret sa onim što Pariz, kao grad svjetlosti, zaista i jeste“, kazao je Neven Staničić, ravnatelj Centra za kulturu Tivat, na otvaranju izložbe slika Slobodana Boba Slovinića.

„Ono što je karakteristično za njegov opus jeste dramaturgija horizontalnih i vertikalnih linija, koji su prepoznatljiv rukopis ovog našeg likovnog stvaraoca. S druge strane, to je taj tekstualni dio, veliko i značajno promišljanje o svijetu oko sebe, arhitekturi, ljudima i likovnom stvaralaštvu“, istakao je Staničić.

Brojne posjetitelje je pozdravila ravnateljica Muzeja i galerije Tivat Jelena Bošković, a umjetnik je izrazio zahvalnost svima koji su pomogli da se njegova izložba uspješno realizira u Tivtu.

Slike su izložene u Muzeju i galeriji Tivat, a zainteresirani je mogu pogledati svakim radnim danom od 8 h do 14 h i od 15 h do 21 h, kao i vikendom od 17 h do 21 h.