Peti dan 31. Kotorskog festival pozorišta za djecu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 07. srpnja 2023. - 8:21
Autor: 

Zanimljiva kazališna  igra, nova saznanja, ples, muzika i mladalačko umijeće obilježili su peti dan 31. Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

U Kulturnom centru ''Nikola Đurković'' odigrana je predstava Kada je sve bilo zeleno, Teatra ''Ključ'' iz Izraela, koja priča o dječaku i drvetu, o djetinjstvu i mladosti, o zelenim poljima,  koja su izgubljena u sivom betonu i o jednoj zelenoj trunčici nade.

U okviru književnog programa, na Pjaci od kina upriličena je večer razgovora o knjigama Kotorske legendice, Kotorske pričice o nasljeđu i Korak po korak muzej u izdanju Općinske javne ustanove ''Muzeji'' Kotor, pod nazivom Stare priče za novo doba.

Na Trgu od oružja mali plesači Studija za balet i ples ''Mala sirena'' iz Kotora, pokazali su koliko su vješti u pokretu kroz splet koreografija upakiranih  u performans pod nazivom Svi na ples.

Mladi, talentirani  ljudi iz Grupe entuzijasta 3B iz Kotora, na Ljetnoj pozornici, oživjeli su neke stare uspomene, u nekima probudili i osjećaj nostalgije, izvodeći kazališni  komad Jugostalgija.

„Danas nastavljamo festivalski program. U Kulturnom centru ‘’Nikola Đurković’’ u 20 h članovi Neamera pozorišta, izvodeći predstavu Gospodin i gospođa Kraft - priča o papirnim maskama, naučiće nas šta je to kraft papir i koji je njegov put formiranja i oblikovanja. Plesni studio ''Infinity'', Kotor u 21 h na Trgu od oružja izvešće plesni performans pod nazivom Veče sa Infinitijem“ – priopćavaju iz  PR službe Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Foto: Krsto Vulović