Kultura

Predstavljanje knjige “Herbarijum-Don Đuro” u Kotoru

Predstavljanje knjige “Herbarijum-Don Đuro” autora, slikara i publiciste Liberta Boba Slovinića bit će održano u srijedu,  22. 6., s početkom u 21 sat u Atriju Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor.

Pročitajte više

Serijali programa festivala: KotorArt talenti, Pjaca od džeza i Luke umjetnosti

Serijali KotorArt talenti, Pjaca od džeza i Luke umjetnosti, koji već godinama potiču interesovanje publike i sudionika, i ove godine će ponuditi bogat umjetnički sadržaj Međunarodnog festivala KotorArt.

Pročitajte više

Deseti, jubilarni broj školskog lista „Eho“ Gimnazije Kotor

Deseti, jubilarni broj školskog lista „Eho“ izašao je ove godine istog dana kada smo maturantima uručili „Luče“, najprestižnija priznanja za odličan uspjeh u učenju i vladanju.

Pročitajte više

Pjaca od filozofa: teme kulturnog nasljeđa, ekologije, manjinskih prava i digitalnih tehnologija

Dvanaesta po redu KotorArt Pjaca od filozofa realizira  se ovog ljeta održavanjem glazbenih, debatnih i edukativnih programa značajnih projekata - projekta Savremene tvrđave kulture: Boka, Trebinje, Novi Sad i projekta Mod

Pročitajte više

Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća s novom predstavom u Hercegovcu i Zagrebu

Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća predstavilo se sa svojom novom predstavom “Vječno će zvoniti naši kampanjuli”, na manifestaciji 27. Dani hrvatskog pučkog teatra u Hercegovcu i u Zagrebu.

Pročitajte više

Predstavljanje knjige „Bokun Boke“ na Prčanju

NVU „Gjurgevo brdo“ organizira predstavljanje knjige „Bokun Boke, autorice Ane Krstović, u subotu, 11.6, u 19 sati. Promocija  će se održati  u Samostanskom kompleksu  Sveti  Nikola,  na Prčanju.

Pročitajte više

Gostovanja zborskih ansambala i istaknutih solista na KotorArt - u

Ovoga ljeta na Međunarodnom festivalu KotorArt predstavit će se zborski akademski ansambli iz Zagreba i Beograda i istaknuti glazbenici  svjetskog renomea.

Pročitajte više

“KOD je naša zajednička vrijednost i svjedočanstvo duhovnog bogatstva Crne Gore”

U organizaciji JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore u utorak je u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici promovisan jubilarni 20. broj časopisa za kulturu, književnost i nauku „KOD”.

Pročitajte više

„Dvomilenijumski portret rimskog imperatora Domicijana izložen u crkvi sv. Pavla u Kotoru“

Multidisciplinarni projekt „Domicijan u Kotoru”, kojim Općinska javna ustanova “Muzeji” Kotor nastoji da suvremenim metodama istraži i široj javnosti predstavi mermerni portret rimskog imperatora Domicijana, predstavljen je u crkvi sv.

Pročitajte više

Duh prošlosti u crkvici sv. Mihovila

JU Muzej i galerija Tivat   nedavno je  obilježila Međunarodni dan muzeja – i to sa četiri izložbe.

Pročitajte više

Promocija jubilarnog 20. broja časopisa za kulturu, književnost i nauku „KOD”

JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore organizira promociju jubilarnog  20. broja časopisa za kulturu, književnost i nauku „KOD”, koja će se održati 31. 5.

Pročitajte više

Premijera kazališne predstave „Noć tribada“ u Tivtu

U utorak,  31.5., s početkom u 20 h,  u Velikoj dvorani  Centra za kulturu Tivat bit će premijerno izvedena predstava „Noć tribada“ , NVO Teatar mladih u suradnji sa Centrom za kulturu Tivat. Predstava „Noć tribada“ r

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura