Kultura

Najava svečanog otvorenja KotorArt - a

Svečano otvorenje Međunarodnog festivala KotorArt održat će se 1. 7. 2022. godine, na Pjaci ispred katedrale sv. Tripuna u Kotoru, koncertom pod nazivom „Crna Gora i Evropa: muzika zajedništva“.

Pročitajte više

Predstavljanje književnog portreta pjesnika Andrije Radulovića u Kotoru

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica u srijedu, 25. 5.,  s početkom u 20 sati organiziraju  predstavljanje književnog portreta pjesnika Andrije Radulovića

Pročitajte više

Predstava „Sumnjivo lice“ u kotorskom Kulturnom centru

Predstava po jednom od najpoznatijih djela  Branislava Nušića „Sumnjivo lice, rađena u produkciji “Okret teatra” iz Beograda bit će odigrana na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u utorak,  24.5., s početkom  u 20 sati. Pr

Pročitajte više

S Anom Janović o „Maštalici“

Danas smo ugostili Anu Janović, autoricu dječje knjige „Maštalica“. Glavni „krivac“ za Anine stihove  je literarna radionica vrtića „Bambi“, gdje je kao roditelj morala napisati nešto o svom djetetu te se nakon toga javila ideja tj.

Pročitajte više

U razgovoru s akademskim slikarom Ivicom Aranđusom

U današnjoj emisiji Bokobrana ugostili smo akademskog slikara Ivicu Aranđusa. Povod razgovora je ponovno aktiviranje Udruženja likovnih umjetnika Tivta.

Pročitajte više

Noćni obilazak muzeja povodom Međunarodnog dana muzeja

Povodom Međunarodnog dana muzeja, u srijedu, 18.

Pročitajte više

Moć muzeja u Noći muzeja

JU Muzej i galerija Tivat će u četvrtak, 19. 5.,  u 20 sati, obilježiti Međunarodni dan muzeja -  Europska noć muzeja.

Pročitajte više

Promocija monografije „Galerija solidarnosti“ u Kotoru

Povodom Međunarodnog dana muzeja i Noći muzeja, Općinska javna ustanova „Muzeji“ Kotor organizira  promociju monografije „Galerija solidarnosti“, autorice Marije Mihaliček, koja će biti održana u srijedu, 18. 5.

Pročitajte više

Objavljena zbirka priča Dimitrija Popovića "Kratak život odrubljene glave"

Slikar, kipar, grafičar i pisac Dimitrije Popović svoju je crtačku i slikarsku vještinu preslikao u knjigu "Kratak život odrubljene glave", snažnu, meditativnu i uznemirujuću zbirku priča o ljepoti i tragičnosti života, umjetnosti i smrti objavlj

Pročitajte više

Solistički koncert Amele Frljučkić održan u Tivtu

Solistički koncert harmonikašice Amele Frljučkić,  naziva ,, Od tradicionalnog do savremenog", održao će sinoć  u Muzeju i galeriji Tivat.

Pročitajte više

Koncerti Omladinskog orkestra furlanske filharmonije u Kotoru u okviru projekta „Bravo Bravissimo"

U okviru projekta „Bravo Bravissimo”, koji financira Europska zajednica, a čiji je cilj oživljavanje nasljeđa Rossinijeve opere povezujući je s modernim oblicima umjetnosti poput kazališta, glazbe, dizajna, kuhanja i promoviranjem kulturnog naslj

Pročitajte više

Koncert umjetnice na harmonici Amele Frljučkić u Tivtu

Solistički koncert magistre Amele Frljučkić,  naziva ,, Od tradicionalnog do savremenog",   održat će se u utorak, 10. 5.,  u Galeriji Buća u Tivtu,  s početkom u 19 sati.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura