Pjesnička večer Anđelke Korčulanić u Donjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 15. lipnja 2018. - 8:15
Autor: 

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Zajednica Crnogoraca  Splita Vas  pozivaju na pjesničku večer Anđelke Korčulanić u subotu, 16. 6., u Domu  kulture ,, Josip Marković" u  Donjoj  Lastvi, s početkom u  20 sati. Sudjeluju autorica Anđelka Korčulanić i  poznati crnogorski književnik Miraš Martinović,   a u glazbenom dijelu večeri nastupit će Klapa „ Jadran “.

Anđelka Korčulanić

Rođena je 1956. god u Splitu. Član je Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog književnog društva Rijeka,  Udruge FRiKK, Zagreb i ULKU „Vlaho Bukovac“, Split. Počasni je član Društva nezavisnih književnika Bugarske. Piše poeziju, kratke priče i pjesme za djecu.  Izdala je četiri zbirke pjesama „Stih u boji mora“, Naklada Bošković, Split, (2012.) , a u izdanju Hrvatskog književnog društva Rijeka zbirke „Stope u pijesku vremena“ (2014.), „Na vihoru ljubavi“ (2015.) i „Bit će ti žao“ (2017.)

Zastupljena je u više od 90 zajedničkih zbirki pjesama u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji i Bugarskoj. Pjesme su joj predvođene na slovenski, makedonski, engleski, bugarski i rumunjski jezik. Uvrštena je u antologiju „More mora“, Studio moderna i Naklada Đuretić, Zagreb (2014.),  bugarsku antologiju „Balkanski glasovi“ (2016.) i „Svezden tlasok“, Skopje (2017.) Sudionica je mnogih poetskih događanja i festivala i dobitnica više nagrada i pohvala.