Počinje festival Purgatorije u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 24. lipnja 2015. - 20:22
Autor: 

U galerijskom prostoru ljetnikovca Buća u Tivtu danas je održana press konferencija povodom festivala Purgatorije koji počinje sutra, 25. lipnja, i trajat će do 10 rujna.

Direktor Centra za kulturu Vojislav Vojo Kaluđerović istakao je kako će na ovogodišnejm festivalu biti zastupljeni svi segmenti, i likovni, i glazbeni, i kazališni, te da nas očekuju tri premijere.  

Selektorka festivala Tanja Mandić Rigonat odabrala je sedam predstava - „Hasanaginica" Centra za kulturu Tivat, mjuzikl „Mama mia" Pozorišta na Terazijama, „Životinjska farma" iz Rijeke, „Život Molijera" iz Makedonije, „Aleksandra Zec" iz Rijeke, „Razbijeni krčag" JDP Beograd i „Kazimir i Karolina" Ateljea 212.  Predstave će se igrati na velikoj sceni Ljetne pozornice, osim naše „Hasanaginice" koja će se igrati u atrijumu Buća.
Pored toga bit će naša produkcija „Bokeški d mol", „Betula u malu valu", „Providenca", „Filomena Marturano" „Penelopijada" i nova dječja predstava „Pazi , zebru gazi". 15. jula je premijera naše nove 14. produkcije „Hasanaginica" po tekstu Ljubomira Simovića i u režiji Jagoša Markovića. Predstava će koštati 95 hiljada eura. Pored takmičarskih predstava ovog ljeta imat ćemo i još 32 predstave za odrasle i desetak za djecu“, izjavio je Kaluđerović.

Dragan Laković, umjetnički direktor Centra za kulturu, naglasio je da će ove godine u cewntru pažnje biti tivatski slikari, pisci i ostali umjetnici: „Tivatski slikari Tanja Matković, Ljubomir Popadić i Hana Mirkov imat će izložbu u galeriji „Buća". Andrija Petković će promovisati knjigu poezije u izdanju našeg Centra, a Tivćanka Milena Petković će održati koncert. Preporučujemo i promociju knjige Nikole Malovića iz Herceg Novog, Andreja Nikolaidisa, Tomislava Draškovića iz Splita o podmorničarstvu i promociju knjige o tivatskim slikarima Marice Boke, te koncert „Gudača Svetog Djordja" i balet „Prokleta Avlija i modno veće tivatskog kluba Da Qui“.

Na konferenciji se govorilo i o budućoj Ljetnoj pozornici u Donjoj Lastvi, koja će, kako je rečeno, iduće godine biti u funkciji.

Ovogodišnji Festival koštat će 165 tisuća eura, a njegov pokrovitelj je Općina Tivat, dok je generalni sponzor Luštica Bay.