Počinje V Festival gudača

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. srpnja 2014. - 10:57
Autor: 

Pod motom "Pod tom magijom muzike put izgleda i lakši i kraći", u organizaciji Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje "Vida Matjan" iz Kotora, od 3. do 9. srpnja u Kotoru će biti održan V Festival gudača.

Na promotivno-edukativnoj manifestaciji okupit će se mladi umjetnici iz različitih sredina različite starosne dobi. Projekat će se realizirati u suradnji sa ostalim glazbenim školama iz Crne Gore, Srbije, Austrije i Rusije.

V Festival gudača otvorit će 3. srpnja (četvrtak) Litvanac Vilhelmas Čepinskis (violina) i Mikhail Bereznitsky (viola) iz Rusije. Koncert će biti održan u Koncertnoj dvorani crkve Svetog Duha u Kotoru u 21 sat.

Na istom mjestu u istom terminu 4. srpnja (petak) koncert će održati Jelena Jovović (violina) i Ana Mihaljević (klavir).

Koncert polaznika master-class seminara za solo pjevanje prof.Lilie Ilijeve bit će održan 5. srpnja (subota) u crkvi Svetog Duha u 21 sat.

Za nedjelju 6.srpnja u kafani "Dojmi" u Kotoru planiran je Matine koncert u 12 sati. Istog datuma u 21 sat u crkvi Svetog Duha nastupit će Redis Mujaj (violina) i Amir Džaković (klavir) iz Albanije. Na istom mjestu u istom terminu 8. srpnja (ponedjeljak) nastupit će polaznici master-class seminara za violinu i violončelo.

Završna večer manifestacije održat će se 9. srpnja (utorak) na Trgu Svetog Luke gdje će u 21 sat nastupiti Međunarodni festivalski orkestar pod dirigentskom palicom Radovana Papovića.

Master-class radionice vodit će eminentni glazbenici i istaknutu pedagozi: Georg Baich (violončelo) iz Austrije, Mikhail Bereznitsky (viola) iz Rusije, Arkadij Winokurov (violina) iz Austrije, Lilia Ilieva (solo pjevanje) iz Bugarske, Radovan Papović (orkestar) iz Crne Gore.

Prijatelji i sponzori V Festivala gudača su: Crnogorska Komercijalna Banka, Općina Kotor, TO-Kotor, Kotorski festival pozorišta za djecu, Pomorski muzej Crne Gore.