Počinje VI. Festival gudača

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 02. srpnja 2015. - 12:02
Autor: 

Pod sloganom ,,Svi sviraju ,mi muziciramo" sutra počinje VI. Festival gudača u organizaciji Muzičke škole ,,Vida Matjan”, NVO ,,Bocche di Cattaro,, i Kotorskog festivala pozorišta za djecu kao jedan od brojnih pratećih programa.

Festival će početi 3. srpnja u 21 sat u Koncertnoj dvorani- Crkvi sv.Duha koncertom prvog čeliste Beogradske filharmonije i prof. MA Cetinje, Aleksandra Latkovića kojeg će na klaviru pratiti pijanist Aleksej Molčanov. Naredni koncerti su zakazani za 5.srpanj u Muzeju grada Perasta, ,,Balkan trio,, kojeg čine Nevila Klakor( violina), Anda Buši(viola) i Aleksej Molčanov(klavir), 6. srpnja Jelena Jovović (violina) i Ana Mihaljević (klavir), 8. srpnja Koncert polaznika master class seminara također u crkvi Sv.Duha i posljednjeg dana 9. srpnja na Trgu Sv.Luke, Završni koncert Festivalskog orkestra kojeg vode prof. Mileva Krivokapić i Vili Ferdinandi.

Pored koncerata Festival prate i radionice za obuku svih profila gudača i orkestar koji je sastavljen od 35 mladih glazbenika iz Muzičkih škola ,, Vida Matjan”,,Andre Navara,, i  “Vasa Pavić,”iz Podgorice kao i jedan broj učenika iz beogradske Muzičke škole ,,Mokranjac,,.

Radionice vode eminentni glazbenici i istaknuti pedagozi kao što su Arkadij Winokurov i Georg Baich (Austrija), Michail Bereznitski ( Rusija), Aleksandar Latković (Srbija) i Vujadin Krivokapić( Crna Gora). Festival gudača je manifestacija koja ima javni međunarodni karakter edukativnog tipa s ciljem razvoja stupnja sviranja na gudačkim instrumentima koji imaju posebno problematiku i zahtjevnost.