Prčanj – „Zagrebački solisti“ nastupili na KotorArt-u

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 16. srpnja 2023. - 11:33
Autor: 

Sinoć, u predivnom ambijentu Bogorodičine crkve, nastupio je renomirani gudački ansambl Zagrebački solisti, na čelu sa Sretenom Krstićem, dugogodišnjim koncert majstorom Minhenske filharmonije.

Na programu koncerta izvedene su kompozicije Divertimento za gudače, br.1, op. 20 Lea Vajnera, Serenada za gudače op. 48, Petra Iljiča Čajkovskog, kao i popularnija djela klasične muzike u obradi Sretena Krstića, poput Adagietta iz Simfonije br. 5 Gustava Malera i Vilinskog kralja Franca Šuberta.

Na bis, na zadovoljstvo mnogobrojne publike, ansambl je odsvirao četvrti stav Hajdnove simfonije br. 88,  u obradi za gudače.

Nadaleko poznati i proslavljeni ansambl, Zagrebački solisti, ove godine obilježavaju veliki jubilej, 70 godina postojanja. Predvođeni koncert majstorom Sretenom Krstićem, festivalskoj publici su se na KotorArt Don Brankovim danima muzike predstavili violinisti Krunoslav Marić, Zvonimir Krpan, Matej Mijalić, Davor Philips, Ivan Novinc, Mislav Pavlin, violisti Hrvoje Philips i Tajana Škorić, violončelisti Vid Veljak i Luka Galuf,  i kontrabasista Antal Papp.

Partner koncerta je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Nakon Kotora, Zagrebački solisti večeras, na Ribljem jezeru, s početkom u 18 h, , svečano otvaraju V.  Međunarodni festival Wild Beauty Art na Žabljaku.

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Općine  Kotor, podršku Europske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inozemstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art.