Predstava „Jelena Savojska” u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 27. svibnja 2024. - 9:54
Autor: 

Predstava „Jelena Savojska”, rađena u koprodukciji JU Kulturni centar  Nikola Đurković,  KIC “Budo Tomović i KORIFEJ teatrom iz Kolašina,  bit će odigrana u Kotoru,  na Velikoj sceni Kulturnog centra  u utorak, 28. 5., s  početkom   u 20 sati.

Prema tekstu Marije Sarap, režiju potpisuje Zoran Rakočević.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5 eura (za učenike, studente i umirovljenike 3 eura) bit će u kancelarijama Kulturnog centra 27.5. i 28. 5., od 10 h do 12 h i dva sata prije početka predstave.

Riječ je o avangardnom rock mjuziklu, koji na moderan način prikazuje život crnogorske heroine koju na sjajan način dočarava Jelena Đukić uz narativne segmente i glazbenu  pratnju Bojana Peka Minića.

 “Ovaj komad je poetska refleksija jedne od najznačajnijih istorijskih figura ovog prostora. Njena sjena danas je prisutna u mnogim društveno političkim diskursima, od onog progresivnog integrativnog doživljaja Jelene Savojske kao geografske i kulturne poveznice ovog krša sa bijelim svijetom, do one epske u kojoj se pojavljuje kao vila gorska koja je nadigrala nečemurnu tuđijensku dinastiju svojim stasom i glasom. Jelena je bila žena od krvi i mesa, suštinski pobunjenica za boljim svijetom, boljim ljudima i boljim društvom. Žena sa dvora koja je njegovala žive i polužive, a kopala mrtve”- riječi su redatelja Zorana Rakočevića.