Predstava „Penelopijada“ 21. srpnja u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 20. srpnja 2015. - 10:41
Autor: 

U okviru festivala „Purgatorije“, u produkciji Centra za kulturu Tivat i April production Toronto, u Atriju ljetnikovca Buća u Tivtu, u utorak, 21. srpnja, u 21,30 bit će odigrana predstava „Penelopijada“, po tekstu Margaret Atwood, u režiji Dragana Varagića.

U predstavi igraju: Dubravka Drakić, Tanja Bošković, Branka Femić, Ivana Mrvaljević, Kristina Stevović, Jelena Simić, Smiljana Martinović, Vesna Vujošević, Karmen Bardak.

 

Ovaj komad je borba da se kaže istina koju bi najradije svi zaboravili. Penelopa i njezine sluškinje nam nude reviziju poznatog Homerovog spjeva. One nam, iz svoje perspektive, nude rekonstrukciju događaja iz „Odiseje“ u kojem je Homer od žrtava napravio krivce zadovoljan stereotipnim objašnjenjem i ne upuštajući se u pobliže rasvjetljavanje možda jedne kompleksnije priče koja se krije u pozadini.

Tako da je komad i neka vrsta pobune protiv Homera i vjerodostojnosti njegove priče i  ne samo njegove, ni Penelopa nam ne kaže baš sve boreći se s istinom koju bi najradije zaboravila.