Predstava „Prah“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 19. listopada 2017. - 9:20
Autor: 

Predstava „Prah“ rađena u koprodukciji  Narodnog pozorišta Beograd i Šabačkog  pozorišta,  bit će izvedena na velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u četvrtak, 26. 10.,  u 20 sati.

Po drami Đerđa Špira, koju je prilagodio i režirao Veljko Mićunović, u predstavi glume  Nataša Ninković  i Zoran Cvijanović.

„Ova tragi-komedija govori o porodici koja živi skromno do trenutka kada muž dobija sedmicu na lotou. Umesto sreće zbog dobitka supružnici osjećaju užas pred životnim iskustvom koje donosi bogatstvo.  Šokirani činjenicom da su se preko noći obogatili,  pokušavaju da se dogovore šta će ubuduće raditi i kako će živjeti. Međutim, prepliću se osjećanja sreće i straha, uzbuđenja i razočaranja, ne uspjevaju da usaglase svoje snove i potrebe da bi na kraju odlučili da se odreknu sreće koja im se dogodila jer ne znaju da se snađu u ulozi  bogataša.U toj, za njih novoj i neočekivanoj situaciji, isplivavaju mnoge želje, ali i stvari prećutkivane godinama“.

Nesvakidašnja situacija u domu bračnog para, ima odličan efekt i utjecaj na publiku koja ima priliku da se preispita kako bi i sama reagirala u situaciji dobitka premije na lutriji.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5,00 eura bit će na blagajni kazališta, 25. i 26. 10.,  od 10h do 12h i od 18h do 20h.