Predstava „Razbijeni krčag“ oduševila ljubitelje kazališta

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 30. kolovoza 2015. - 8:35
Autor: 

Sinoć je na Ljetnoj pozornici u Tivtu odigrana natjecateljska predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda pod nazivom „Razbijeni krčag“.

Zabavnu i nadasve slojevitu komediju, koja je jedna od najznačajnijih i najpopularnijih djela njemačkog romantizma, na sceni je prikazana s takvom svježinom i humorom da su brojni ljubitelji kazališta osjetili jednu pozitivnu energiju i svježinu tematiziranja jedne od tema koja je uvijek aktualna, a to je moć i pitanje kako ćemo ju iskoristiti.

Predstava je držala pozornost publike tijekom izvođenja, a tri najvažnija lika Nebojša Glogovac, Svetozar Cvetković i Ljubomir Bandović oduševili su svojim glumačkim umijećem.

Bila je ovo jedinstvena prilika da se vratimo u 19. stoljeće, da se prisjetimo pravde, straha, vlasti i moći i napravimo usporedbu sa sadašnjošću. Postajemo svjesni, koliko god vremena prošlo, neke teme ne zastarijevaju, već ostaju aktualne.

Sinoć smo još jednom bili u prilici vidjeti galeriju likova pored kojih svakodnevno živimo, prolazimo, ne obazirući se na neke životne dvojbe koje u nama izaziva pitanje moći i vlasti. Zaista kada čovjek dobije vlast i moć vidimo njegovo pravo lice i nemogućnost da pobjegne od ljudskih nagona koji nas često tjeraju u grijeh, stvarajući nespokoj.