Predstave oduševile najmlađe, večeras nas očekuje „Luda šuma“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 07. srpnja 2015. - 10:57
Autor: 

"Zaboravljena zemlja" i "Pazi, zebru gazi" oduševili su  mališane na 23. KotorArt Kotorskom festivalu pozorišta za djecu. Nazočni su imali priliku da isprate raznolike i zanimljive programe.

U Kulturnom centru Nikola Đurković djeca su uživala u lutkarskoj predstavi  "Zaboravljena zemlja" lutkarskog teatra „Merlin“ iz Grčke. Uloge su tumačili Demi Papada i Dimitris Stamou, dok je režiju potpisao također  Dimitris Stamou. Također u glavnom kazališnom  programu odigrana je i predstava "Pazi, zebru gazi" Centra za kulturu Tivat.  Redatelj predstave je Petar Pejaković, a u predstavi igraju Jelena Simić i Slaviša Grubiša.

Danas će u sklopu glavnog kazališnog programa na Ljetnoj pozornici u 21 sat i 30 minuta biti odigrana predstava "Luda šuma", nastala kao koprodukcija Grad Teatra Ljubljana, i Dječjeg kazališta Dubrava iz Hrvatske.

U predstavi igraju Andrea Giordani, Bruno Kontrec, Yaniv Shentser i Ivan Strok, dok su lutkari Silvio Metelko, Ana Kravanja i Kaja Avbrsek. Ideju, režiju i glazbu  potpisuje Peter Kus s kojim se publika KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu već upoznala.