Prezentacija “Tradicionalne tehnike i materijali –restauracija drvenih prozora” u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. svibnja 2015. - 9:24
Autor: 

Prezentacija pod nazivom „Tradicionalne tehnike i materijali – restauracija drvenih prozora“ održat će se u ponedjeljak, 4. svibnja, u 20:00 sati u Galeriji solidarnosti u Kotoru. 

 Prezentacija se organizira u sklopu Radnog kampa restauracije drvenih prozora koji organizira EXPEDITIO u suradnji s Kulturnim nasljeđem bez granica – CHwB a u okviru projekta “Tradicionalni materijali i tehnike gradnje u Boki kotorskoj” koji je financiran od strane Headley Trust Fondacije iz Velike Britanije.

 Cilj ovog projekta je povećanje znanja i svijesti o uporabi tradicionalnih zanata, tehnika i materijala u procesu restauracije i održavanja graditeljskog nasljeđa.

U fokusu ovog dvogodišnjeg projekta će biti uporaba krečnog maltera i restauracija tradicionalnih drvenih prozora. Radni kamp restauracije drvenih prozora će se odvijati u periodu 4. do 6. svibnja na Slavijanskoj čitaonici u Dobroti (zgrada Mjesne zajednice Dobrota). Prezentacija  je prateća aktivnosti Radnog kampa kojom se želi ukazati na vrijednosti i značaj očuvanja drvenih prozora, kao i važnost uporabe tradicionalnih tehnika i materijala.

Program prezentacije:

  • Uvod o radnom kampu restauracije i tradicionalnim prozorima u Boki kotorskoj, EXPEDITIO
  • Edukacija i važnost tradicionalnih tehnika i materijala, Lejla Hadžić, Kulturno nasljeđe bez granica - CHwB
  • Primjeri restauracije drvenih prozora u Crnoj Gori, Ilija Lalošević, Arhitektonski fakultet Univeriziteta Crne Gore