Promocija zbirke poezije „Žena vilena“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 01. srpnja 2020. - 15:01
Autor: 

Poetski prvijenac "Žena vilena",  Budvanke Nade Krivokapić, u organizaciji JU Centra za kulturu Tivat bit će predstavljen u petak, 3. .7., u Atriju ljetnikovca  Buća, s početkom u 21 sat.

Nada Krivokapić je rođena u Budvi, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu i zaposlena je u struci. Radila je tri godine u Radio Budvi od osnivanja ove medijske kuće. Osim poezije piše i prozu. Živi u Budvi.

Dr. Andrijana Nikolić, recenzentica njenog poetskog prvijenca “Žena vilena” između ostalog je zapisala: “Nada Krivokapić se svrstava u red onih pjesnikinja koje su slijedile Anne Sexton, američku pjesnikinju, koja se ovom poezijom javila šezdesetih godina prošloga vijeka kao promoterka ispovijedne poezije“ (confessional writing).

Ispovjednu poeziju karakterizira ispovijest u stihovnoj formi, bilo da su u pitanju rimovani stihovi ili je ispovijest proznog karaktera, napisana u stihovima. Ono po čemu će se izdvojiti i ova pjesnička zbirka jeste organizacija tijela i uma kao jednog prema svemu što je bilo i što jeste.