Repertoar KC "Nikola Đurković" za svibanj

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 29. travnja 2017. - 9:16
Autor: 

U cijelosti vam prenosimo obavještenje Kulturnog centra "Nikola Đurković" povodom repertoara za svibanj.

"Nakon prvomajskih praznika, početak mjeseca rezervisan je za projekciju jednog od trenutno najgledajnijeg filma - VIKING, o životu ruskog kneza Vladimira, koji je na repertoaru od 03-eg do 06-og maja.

Naravno da nismo zaboravili ni najmlađe pa njima toplo preporučujemo dva sinhronizovana crtaća – ZVONČICA I GUSARSKA VILA(11,13 i 15. maja) i HAPPY FEET (24. i 27. maja ).

DAJ ODRASLI SVIJETE BUDI JEDNOM DIJETE naziv je priredbe koju će za svoje mame, tate, drugare, bake, deke i ostale izvesti 13-og maja u 18 sati na velikoj sceni izvesti djeca iz Privatnog vrtića „Osmijeh“

U Gradskoj galeriji  04.-g maja u 19 sati i 30 minuta je otvaranje izložbe skulptura naše sugrađanke LANE BOKAN, a od 25-og maja do 15-og juna svoje crteže izlagaće MARIJA TOŠKOVIĆ, akademska slikarka  iz Beograda.

Pozorišni repertoar počinje 04-og maja u 20 sati repriznim izvodjenjem predstave GOSPODIN FOKA, po tekstu Gordana Mihića, a u režiji Bojane Jelovac. Glume: Jovan Dabović, Nina Ševaljević i Radenka Ševa. Producent predstave je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor.

Već 08-og maja ugostićemo  beogradsku Akademiju 28 sa predstavom ŠKOLA ZA LJUBAVNIKE, u kojoj  će vas na brilijantno – komičan način Milan Kalinić, Milan Vasić i Jelena Rakočević vratiti u 60-te godine i pokazati kako se već dovoljno komplikovana situacija može dovesti u krajnje zamršenu.

U AGONIJI naziv je predstave koju je prema tekstu čuvenog Miroslava Krleže režirala Ana Đorđević, a možete je pogledati u ponedeljak 15-og maja od 20 sati. Sa sjajnom glumačkom postavom u sastavu Radovan Vujović, Marija Vicković i Branko Cvejić, sigurni smo da će posjetioci, ovu vrlo dinamični predstavu sa naglašenim trilerskim elementima, odgledati bez daha od  prve do poslijednje sekunde

PRIČA ZELENE STRANE naziv je muzičko – dokumentarnog filma  Miodraga Bola Boškovića, renomiranog crnogorskog kompozitora i autora filmova o Crnoj Gori. Film je inspirisan stihovima istoimene knjige poema, kotorske spisateljice i književnice Vesne Vičević, a možete ga pogledati u kinu „Boka“ u petak, 12-og maja u 20 sati.

Dan kasnije u istom terminu,  takođe u kinu „Boka“ održaće se promocija KNJIGE AFORIZAMA JOVANA  RAIČEVIĆA.

U maju nastavljamo saradnju sa kotorskim Domom zdravlja o organizovanju i realizaciji tribina, seminara i predavanja iz oblasti medicine i socijalnih tema. Zbog velikog interesovanja, tribina MEDICINA I SPORT će ovog mjeseca biti u kinu „Boka“ 25-og maja u 17 sati.

Poetsko-muzičko veče UMJETNOST U DUŠI crnogorskog kantautora Marinka Pavićevića održaće se u sali kina „Boka“ u petak, 26-og maja u 20 sati.

Nismo zaboravili ni ljubitelje knjige. Svi ste pozvani na VEČE ROMSKE KNJIŽEVNOSTI IVANA TOSKIĆA, na kojoj će govoriti Dragan Popadić, novinar iz Tivta,  u press sali kotorskog Kulturnog centra u ponedeljak, 29-og maja u 19 sati i 30 minuta".