Roby Lakatos trio i Crnogorski simfonijski orkestar u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 28. lipnja 2019. - 8:19
Autor: 

Veliki koncert Roby Lakatos trija i Crnogorskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom Nade Matošević,  bit će održan 29. 6. u Sinhru, s početkom u 21:30h. Koncert se organizira u sklopu druge edicije festivala Mediteranske note, koji okuplja najveće svjetske virtuoze – Tivat je zasigurno  najveći svjetski podij klasične glazbe ovih dana.

Roby Lakatos je virtuoz na violini, i često ga ljubitelji glazbe opisuju kao romskog đavoljeg violinistu, majstora klasike, džezera improvizatora. Njegova jedinstvena umjetnička ličnost obuhvata sve od navedenoga i on kombinira briljantnu tehniku sa stilskim majstorstvom, što ga čini jednim od najboljih violinista na svijetu.  Lakatos je rođen 1965. godine u legendarnoj porodici romskih glazbenika i direktan je potomak Janoša Biharija – poznatog “Kralja romskih violinista”, kome su se divili Beethoven i List, i koji je inspirirao Brahmsa da osmisli teme svojih mađarskih plesova.

Ljubitelji klasične glazbe  već znaju kako sjajnu energiju donose izvođenja Crnogorskog simfonijskog orkestra - Crnogorski simfonijski orkestar nastupao je prvi puta 14. 12.2007. godine na Cetinju i ubrzo postao osnova glazbenog  života u Crnoj Gori. S njima su kao solisti nastupali sljedeći umjetnici: Monserat Kabalje, Miša Majski, Ivo Pogorelić, Ilija Gringolts, Denis Šapovalov, Simon Trpčeski, Stefan Milenković i Miloš Karadaglić na preko tri stotine koncerata u zemlji i inozemstvu.

Nada Matošević Orešković, pod čijom će dirigentskom palicom nastupiti Crnogorski simfonijski orkestar, je nastupala sa Slovenačkim radijskim orkestrom, Slovenačkim filharmonijskim orkestrom, Orkestrom mladih Alpe-Adria, Meksičkim simfonijskim orkestrom, Komornim orkestrom iz Katanije, Komornim orkestrom “di Padova e del Veneto”.

 

Ulaz na koncert je besplatan.