Šest odobrenih projekata i za Pomorski muzej Crne Gore

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 21. ožujka 2017. - 18:33
Autor: 

Ministarstvo kulture Crne Gore po Programu zaštite i očuvanja kulturnih dobara Crne Gore za 2017. godinu odobrio je 6 projekata Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru.

            U petak 17. ožujka, u Ministarstvu kulture Crne Gore ugovore za odobrene projekte potpisali su u ime Ministarstva kulture prof. Mr. Jako Ljumović, ministar kulture, a u ime Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor mr. Mileva Pejaković Vujošević, direktorica.

Posebno mjesto zauzima projekt „Štampanje monografije Pomorskog muzeja Crne Gore“ I. faza za koju je odobreno 4.000e, a ujedno predstavlja i prvo monografiju Muzeja koja će biti tiskana na dva jezika: crnogorski i engleski.

Kada je u pitanju pisana riječ također važan je i odobreni projekt „Bokeljska mornarica kroz vrijeme“, koji se odnosi na tiskanje brošure o mornarice na dva jezika - crnogorski i engleski, a  odobrena sredstva 1.000e.

Pomorsku prošlost potrebno je približiti i kroz izložbenu djelatnost i u tom pravcu odobrena su dva projekta: Izložba „Brodski dnevnici iz fundusa Pomorskog muzeja  XIX. vijeka“,  odobrena sredstva 2.000e , kao i izložba „Pomorske karte i atlasi iz fundusa Pomorskog muzeja Crne Gore“, odobrena sredstva 1.000e.

Posebno je interesantan odobreni projekt – izložba „Venecijanski lav, simbol Serenissime, na umjetničkim predstavama grada Kotora“ za koji je odobreno 1.500e ,a projektom se želi prezentirati kulturno - povijesno nasljeđe Kotora iz perioda Venecijanske uprave od 1420. do 1727.

Projekt koji je odobren, a odnosi se na osavremenjivanje opreme biblioteke Pomorskog muzeja, je COBISS  odnosno njegovo uvođenje, a za koji je odobreno 1.500e.

Kao i u proteklih pet godina Pomorski muzej će s uspjehom realizirati odobrene projekte na zadovoljstvo grada Kotora i Ministarstva kulture.