„Tražimo jedni u drugima ono što nas spaja“

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 11. listopada 2019. - 8:04
Autor: 

Otvaranje izložbe slika Tiha Vujovića upriličit će se u Muzeju i galeriji Tivat u utorak, 15. 10. Crna Gora- Jedan Grad je misija u kojoj umjetnik Tiho Vujovic svojim djelima i pozitivnom energijom spaja sve gradove u Crnoj Gori. Tivat je nova točka na njegovoj mapi ljubavi i prijateljstva. U organizaciji JU Muzej i galerija Tivat Tiho će se predstaviti slikama pod motom: TRAŽIMO JEDNI U DRUGIMA ONO ŠTO NAS SPAJA. Cilj manifestacije je da na izložbu dođe što više ljudi koji nikada u svom životu nisu bili na nijednoj izložbi. Naravno, uvjet  je da im se Tihove slike dopadaju. Sve Tihove slika su glorifikacija ŽENE kao najljepšeg, najuzvišenijeg i najmisterioznijeg bića na Zemlji.

Povjesničarka i teoretičarka  umjetnosti  Marija Saičić u predgovoru za katalog izložbe piše:“Na slikarskim ostvarenjima Tiha Vujovića, koja su odrađena rafiniranim potezom, koloristički harmonizovanim modulacijama dovode u fokus njegovog likovnog stvaralaštva baš nju-ženu. Ženu koja se ne boji da prikaže sve atributivne prizore koji je krase, snažno akcentujući fizičku ljepotu, koju umjetnik ne strahuje da prikaže baš onakvu kakvu je napravio stvoritelj. Glorifikujući njenu ljepotu Tiho je prikazuje u najrazličitijim pozama na jedan neponovljiv i krajnje individualan način.”

Izložbu će s početkom u 20 sati  otvoriti predsjednik Općine Tivat dr . Siniša Kusovac, dok će o likovnom stvaralaštvu govoriti teoretičarka i povjesničarka umjetnosti Marija Saičić. U revijalnom dijelu programa nastupit će klapa Maris iz Kotora. Izložbu će posjetitelji  moći pogledati do 28.10.2019. godine.