U Tivtu otvorena izložba „Likovne korelacije Tivta i Zagreba“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 17. kolovoza 2019. - 8:59
Autor: 

Izložba „Likovne korelacije Tivta i Zagreba“ otvorena je sinoć u Muzeju i galeriji Tivat i predstavlja nastavak likovnog programa, koji je počeo prošle godine izložbom „U susret prirodi“.

Brojni posjetitelji bili su u prilici pogledati radove umjetnika Momčila Macanovića iz Tivta, kao i Lee Popinjač i Pavla Popovića iz Zagreba.

Izložbu je otvorio potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović, koji je izrazio zadovoljstvo otvaranjem ove izložbe: „Rijetki su momemti u mom poslu kada određeni događaj ili neko zaduženje doživim kao olakšanje. Ovo je jedan od njih. Zašto to kažem? Zato što je to jedna od rijetkih obaveza kada vam nije napor, čak iako ne poznajete materiju previše, ali vam da određenu spoznaju na način da se možete dodatno obrazovati, edukovati, osavremeniti, iako mislite da znate o toj materiji ili o nečemu i više i bolje”.

Nazočnima se obratila i povjesničarka umjetnosti Nevenka Šarčević, koja je predstavila autore ove izložbe. „Želim istaknuti da je naša težnja ovom izložbom potaknuti održavanje kulturne manifestacije kojom se želi senzibilirati šira javnost za trenutnu likovnost u Hrvatskoj i kulturnu povezanost c Crnom Gorom, napose s prostorom Boke kotorske, odnosno Tivtom“, istakla je Šarčević.

Otvaranju izložbe je nazočio i konzul u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Kotoru Marijan Klasić.

U glazbenom dijelu programa nastupila je violiončelistica Maja Antić Kalezić iz Podgorice.