Večeras multimedijalna izložba "Šapat" u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 06. rujna 2020. - 9:14
Autor: 

„Šapat“ – naziv je multimedijalne izložbe autorice Ljiljane Petrović, umjetnice primijenjenih umjetnosti iz Beograda, koja će biti otvorena večeras u 20 sati u crkvi svetog Pavla u Starom gradu u Kotoru.

Likovnoj publici bit će predstavljen niz kostima i digitalnih radova posvećenih sjećanju na zaštitnicu grada Blaženu Ozanu, čija se isposnica i nalazi u kompleksu crkve sv. Pavla.

“Vodeći se iskustvom, svestrana umjetnica Ljiljana Petrović stigla je sa svojom multimedijalnom izložbom Šapat do čudesnog ambijenta Crkve Svetog Pavla u Starom gradu u Kotoru. U ovom svjetioniku ljepote i sakralnosti, gdje živi legenda o blaženoj Ozani Kotorskoj, autorka je smjelo krenula u osvajanje impozantnog prostora, većini posmatrača poznatog, ali statičnog i zatvorenog. Kao kostimografkinji, blisko joj je slobodno kretanje kroz različite medije i umjetničke i neumjetničke dimenzije” – stoji u najavi izložbe.

Ljiljana Petrović je redovna profesorica scenskog kostima na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu. Autorica je kostima za brojne igrane filmove među kojima su Otac, Krugovi, Falsifikator, Turneja, Klopka, Apsolutnih sto, Munje, Nož i drugi, kao i za 150 kazališnih predstava gotovo svih vodećih kazališta u Beogradu i nacionalnih kazališnih kuća Srbije. Radila je kostime za TV drame, kratkometražne i animirane filmove, kao i za više od 350 realiziranih projekata u advertisingu.

Multimedijalnu izložbu “Šapat” kotorska likovna publika bit će u prilici pogledati do 7. studenog 2020. godine.