Večeras posljednji koncert u okviru Festivala gudača

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 21. kolovoza 2021. - 11:10
Autor: 

U predivnom ambijentu grada kojeg stoljećima krase spoj graditeljske ljepote, kulture i umjetnosti, pred crkvom  sv. Marka  u kompleksu palače Smekija, današnji hotel  Iberostar, održana je divna večer.

To je bio drugi po redu koncert polaznika masterklas radionica  za gudače, gdje  su se predstavili Marija Vojinović (violina), Petar Vojinović (violončelo),  Andrej Civsa Zakrajšek (violončelo), Luka Bajović (violina),  Branislav Proročić (violončelo), Viktor Huter (violina) i Nikola Vukelic  (violončelo).

Organizatori su istakli  da ce i u budućnosti "jedan od glavnih ciljeva Festivala gudača u Perastu biti da omogućimo  svu pomoć našim mladim muzičarima  kako bi dosegli svoj pun potencijal. „Kroz radionice, kamernu muziku i orkestarske projekte, trudimo se da proširimo njihove vidike, a pod brižljivim nadzorom njihovih profesora, nastavit ćemo i u godinama koje su pred nama".

Također, iskazali su zadovoljstvo na uspostavljanju suradnje s hotelom Iberostar i mogućnošću da zajedno dijelimo stoljetne darove kulture i umjetnosti.

Naredni i ujedno posljednji koncert u okviru XII. Festivala gudača bit će održan večeras u Kotoru  u crkvi Sv. Duha  u 20h.

Nastupit će mlada violoncelistica Mija  Risteljić  uz klavirsku suradnju Maje Majnarić. Svi programi koji su pratili XII. Festival  gudača  održani su uz poštovanje mjera zaštite u cilju suzbijanja Covid-a.