Virtualne ture kroz postavke Narodnog muzeja Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 29. ožujka 2020. - 12:04
Autor: 

Kampanji „Živimo kulturu #ostanidoma“, koju Ministarstvo kulture realizira s ciljem da građanima Crne Gore u periodu socijalno izoliranog funkcioniranja, ponudi kulturne i umjetničke sadržaje onim kanalima komunikacije koji su dostupni iz kuće, priključio se i Narodni muzej Crne Gore. Kroz virtualne ture moguće je obići postavke četiri muzejske jedinice koje funkcioniraju u sklopu ove institucije. To su: Muzej kralja Nikole, Umjetnički muzej, Istorijski muzej i Njegoševa Biljarda.

 Virtualni obilasci muzejskih jedinica dostupni su na sljedećim linkovima:

 Muzej kralja Nikole: https://goo.gl/maps/myXfUmcB8whxNXen8

 Umjetnički muzej: https://goo.gl/maps/KjYSU1vDBE1reb9S6

 Istorijski muzej: https://goo.gl/maps/AoAxf757AnUctokBA

 Biljarda: https://goo.gl/maps/bE1yRU3QBDFjwapc8

 Izuzev ovoga, Narodni muzej Crne Gore priprema i virtualne prezentacije svih izložbi koje su bile u tijeku u momentu donošenja mjera uslijed pandemije korona virusa. 

Podsjetimo, proteklih dana u okviru kampanje „Živimo kulturu #ostanidoma“ upriličeni su i virtualni obilasci 75. tradicionalne godišnje izložbe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, kao i stalne postavke galerije „Risto Stijović” u Podgorici. Ministarstvo kulture s domaćim institucijama kulture, u okviru spomenute kampanje, priprema još sličnih projekata.