“Zahumlje” u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 10. travnja 2014. - 12:28
Autor: 

Proljećni koncert mješovitog hora  “Zahumlje” iz Nikšića održaće se u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor u subotu, 12. travnja u 20 sati.

Hor će nastupiti uz pratnju narodnog i zabavnog orkestra, pod dirigentskom palicom  Predraga Martinovića, profesora muzike.

Nakon skoro 25 godina prekida u radu, hor je 2009. godine ponovo započeo svoje aktivnosti po kojima je svojevremeno bio prepoznatljiv i na jugoslavenskim prostorima.

Danas ovaj ansambl na svom repertoaru ima oko 40 kompozicija u dva žanrovski različita dijela: repertoar na kome su narodne pjesme sa crnogorskih prostora, starogradske pjesme, makedonske narodne , ruske  i ciganske pjesme, kao i 15-tak  evergreen kompozicija, uz napomenu da su obrade svih pjesama sa repertoara hora uradili muzički umjetnici iz „Zahumlja“.

Sa horom intenzivno rade i dva muzička orkestra: narodni orkestar koji prati repertoar crnogrskih tradicionalnih pjesama, narodnih, starogradskih, ruskih i ciganskih pjesama i zabavni orkestar koji prati evergreen kompozicije.

Ulaz na koncert je slobodan.