13. Tivatska regata

Time to read
2 minutes
Read so far

Subota, 06. travnja 2019. - 8:56
Autor: 

13. Tivatska regata UNA Montenegro Cup, u organizaciji JK Delfin i tivatske kompanije UNA Montenegro, na programu je od 19.-21. travnja 2019. Navigacijskoj regati krstaša koja se jedri u nedjelju, 21.4., prethodit će dvodnevna regata za klase Optimist i Laser u petak 19. i subotu 20.4.

Regata je natjecateljskog i turističkog karaktera za sve tipove jedrilica. Više od 30 jedrilica i 150 jedriličara domaćih, ali i gostiju sa svih strana svijeta,  jedri navigacijsku regatu živopisnim Tivatskim i Kotorskim zaljevom. Start je ispred Ponte Seljanovo, zatim oko otoka Gospe od Milosti i Sveti Marko  kroz prolaz Ralo te kroz tjesnac Verige, jedrilice oplove peraška otoka i vraćaju se u cilj na Pontu Seljanovo. Dva dana su rezervirana za regatu sportskih klasa Optimista i Lasera.

Pod sloganom “Budi Optimist!” organizatori su objedinili sve izazove jedrenja najljepšom navigacijskom rutom u Boki i ideju da snažimo mlade da se bave sportom i dijele vrijednosti jedrenja ‐ povezivanje sporta i prirode, život na moru i kulturno nasljeđe - te su pokrenuli i donatorsku akciju za kupovinu jedrilice tipa Optimist, namijenjenoj obuci jedrenja za najmlađe u JK Delfin.

Ceremoniju proglašenja pobjednika u svim klasama, zakazanu na mulu ispred Delfina 21.4., u 18 sati, pratit će nastup kotorske Dječje klape “Kotorski Grdelini,” klape iznenađenja, kao i Acustic Duo Small Talk. Bit će postavljena i izložba fotografija pristiglih na foto natječaj, a najbolje fotografije po odluci žirija Foto, kino i video kluba Mladost Gornja i Donja Lastva, će biti nagrađene. U svetivatsku feštu uključio se i Kreativni centar Tivat, koji će prigodno oslikati vrata hangara za jedrilice.

Prostorije kluba već su otvorene za prijave sudionika navigacijske regate krstaša. Kotizacija iznosi 10 eura po članu posade za prijave dospjele do subote, 20.4., u 20 sati. Neposredno pred regatu, 21. 4., moguće se prijaviti do 10 sati, kada kotizacija iznosi 15 eura.

Tivatska regata je tivatska i zato što je kao svoju prvu ljetnu feštu prigrlio cijeli grad. Od Općine Tivat i Turističke organizacije, preko velikih kompanija koje razvijaju nautički turizam - Porto Montenegro i Luštica bay, do čitavog niza malih i srednjih biznisa, prepoznali su potencijal ovog sportsko-turističkog događaja da, oslonjen na tradiciju, punim jedrima nastavi razvijati sport za mlade i vrhunski sport zajedno s jedrenjem kao načinom života i turističkom ponudom. Sekcija krstaša JK Delfin nastavlja njegovati timsko jedrenje i dugu i trofejnu tradiciju Delfina, koji za dvije godine obilježava svoj 70 rođendan.

“Delfin je Osnovna pomorska škola  u Tivtu, kao što je Lahor u Kotoru, ili Jugole Grakalić u Herceg Novom,” poručuju iz Delfina, pozivajući na svoju najveću godišnju feštu na moru i obali, 13. Tivatsku regatu UNA Montenegro Cup, na koju su dobrodošle sve generacije.

Za sponzore i donatore osmišljen je čitav niz atraktivnih paketa, od logoa na brendiranoj opremi koju sudionici dobivaju uz kotizaciju, do sudjelovanja u videu s ovogodišnje regate, koji će ovaj događaj predstaviti široj sportskoj i turističkoj publici, s ambicijom da Tivatska regata postane oficijelna uvertira u novu turističku i nautičku sezonu u Boki. I ove godine će za zainteresirane biti osigurano snimanje s mora.

Info punktovi Tivatske regate UNA Montenegro Cup naći će se na više lokacija u gradu u okviru potpore koju pružaju ugostitelji, a nudit će više informacija o akciji “Budi Optimist!” i priliku za sve da se i na simboličan način uključe u nabavku jedrilice klase Optimist, u kojima svakog ljeta oko 50 djece savlada osnove ovog zdravog sporta, koji je ekološki, turistički atraktivan, a nekima među njima bit će i buduće zanimanje.