„Ajkule“ danas sa Nizozemskom

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 10. siječnja 2016. - 11:17
Autor: 

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore doputovala je jučer ujutro u Beograd, gdje će od danas do 23. siječnja sudjelovati na Europskom prvenstvu u Kombank areni.

Selektor crnogorskih vaterpolista Vladimir Gojković izabrao je 13 igrača koji će igrati za crnogorsku reprezentaciju: Dejana Lazovića, Miloša Šćepanovića, Draška i Darka Brguljana, Vjekoslava Paskovića, Antonija Petrovića, Aleksandra Radovića, Mlađana i Nikolu Janovića, Aleksandra Ivovića, Sašu Mišića, Nikolu Vukčevića i Predraga Jokića.

Crna Gora igrat će u grupi sa Nizozemskom, Španjolskom i Slovačkom.

Duel Crne Gore i Nizozemske počet će u 18 sati i 15 minuta.

Za 12. siječanj zakazan je duel sa Španjolskom, dok će dva dana kasnije igrati sa Slovačkom.

Draško Brguljan je izjavio da se crnogorska reprezentacija dobro pripremala, navodeći da nije bilo puno vremena: “Novi je i selektor, sa kojim, osim Nikole Janovića, niko do sada nije radio. Moramo se navići na njegov stil rada i zato je dobro što prvo igramo sa Holandijom. Protiv Španije, u drugom kolu, moramo da pružimo maksimum, jer bi nam ta pobjeda donijela lakšeg protivnika u osmini i četvrtfinalu”.

Njegov suigrač iz reprezentacije, Predrag Jokić, kazao je da je povreda prošlost i da spremno dočekuje start šampionata: “Mnogo je kandidata za medalju. Pored tri selekcije koje su već izborile olimpijsku vizu za Rio de Žaneiro - Srbija, Hrvatska i Grčka, ostale će, osim borbe za medalju, imati i motiv više. Sve selekcije su na šampionat stigle sa najjačim mogućim sastavom, traže svoju šansu, jer je mnogo lakše sada izboriti plasman u Brazil”.