Borna Ćorić probio novu granicu u svojoj karijeri

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 13. ožujka 2015. - 11:36
Autor: 

Ćorić je do prve pobjede karijere na turniru iz serije ATP 1000, te prve pobjede u prvom međusobnom susretu protiv Haider-Maurera, stigao oduzevši suparniku servis po jednom u svakom setu. Oba puta naš je mladi igrač do "breaka" stigao u trećem gemu seta.

U čitavom susretu Ćorić je bio suočen sa samo dvije "break-lopte", obje u svom prvom servis-gemu, dok je on izborio šest lopti za oduzimanje servisa, te je iskoristio dvije.

Svakako treba napomenti da je ovo bio i prvi nastup u karijeri našeg 18-godišnjaka na turniru iz ove kategorije!

Ćorićev suparnik u 2. kolu bit će Australac hrvatskih korijena Bernard Tomić.

Ranije se u 2. kolo plasirao i Ivan Dodig pobijedivši Portugalca Joaoa Sousu 6-3, 7-5 za također sat i 27 minuta igre. Dodig je današnjom pobjedom uzvratio 25-godišnjem Portugalcu, 52. tenisaču svijeta za poraz u do sada jedinom međusobnom ogledu u Metzu prošle godine.

Dodiga u 2. kolu očekuje osmi nositelj Španjolac David Ferrer. Do sada su igrali tri puta i sva tri puta je slavio španjolski tenisač.

U 2. kolu u turnir će se uključiti i dva najbolje plasirana hrvatska igrača, Marin Čilić i Ivo Karlović. Čilić, koji je postavljen za 10. nositelja, u svom će prvom natjecateljskom susretu u 2015. godini igrati protiv Argentinca Juana Monaca, dok 21. nositelj Karlović očekuje boljeg iz susreta Amerikanca Stevea Johnsona i Španjolca Marcela Granollersa.