Četvrti međunarodni Luštica Bay Aquathlon – sport i zabava za sve generacije

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 17. lipnja 2022. - 14:20
Autor: 

Četvrti međunarodni Luštica Bay Akvatlon, izuzetno atraktivno natjecanje  koje spaja plivanje i trčanje, održat će se u  nedjelju,  19. 6.,  u zaljevu Trašte, na lukobranima i promenadi u Marina naselju Luštica Bay. Atraktivan sportski izazov, iz godine u godinu privlači ogromno interesovanje i veliki broj sudionika svih uzrasta, od djece do odraslih i seniora, okupljajući čitave obitelji koje zajedno uživaju u sportskom nadmetanju i međusobnom bodrenju. Akvatlon se održava u organizaciji Luštice Bay, hotela The Chedi Luštica Bay i Multisport akademije Mayer.

Ljubitelji sporta, zabave i adrenalinskih uzbuđenja uživat će u performansima snage i spremnosti oko dvije stotine sudionika iz sedam država, svih generacija, među kojima su i brojni mališani, počevši od dvogodišnjaka pa sve do odraslih i seniora koji su i dalje u najboljim godinama. Zaljev Trašte, u akvatoriju marine Luštica Bay, kao i šetalište i splet uličica živopisnog grada, u nedjelju će biti ispunjen natjecateljima i publikom. Najveće bodrenje i navijačko oduševljenje sigurno će, kao i prethodnih godina, izazvati najmlađi sudionici.  

Svojevrstan test snage i izdržljivosti, akvatlon, je multisportsko nadmetanje koje kombinira  plivanje i trčanje, kao najpopularnije sportske discipline,  u kojima mogu sudjelovati  svi,  koje se osjećaju dovoljno fizički spremnim. U sportskom kalendaru Luštice Bay i uopće kalendaru ljetnih događaja na Crnogorskoj rivijeri, ovaj događaj, osmišljen sa Igorom Majerom, postaje nezaobilazna tačka.

„Naša sportska akademija sa velikim zadovoljstvom već četvrtu godinu zaredom organizuje  međunarodni Akvatlon, u saradnji sa Lušticom Bay, kao sportski događaj koji pruža iskustvo takmičenja sa pet zvjezdica. Na Akvatlonu se okupljaju čitave porodice, rekreativci i profesionalni sportisti iz zemlje i inostranstva, sa podjednakom strašću za nadmetanjima u brzini i izdržljivosti, dok druženje i bodrenje publike daje posebnu notu cijelom događaju“, rekao je Igor Majer, osnivač Multisport akademije, a ujedno i kreator i promoter Akvatlona.

„Na Akvatlonu je za djecu predviđeno nekoliko potkategorija, prema uzrastu. Najmlađi učesnici, djeca od dvije do pet godina, nadmetaće se uz mnogo smijeha i zabave u disciplinama 50 metara trčanja kroz vodu i 100 metara trke. Nešto stariji mališani, djeca od šest do 11 godina, odmjeriće snage u plivanju na 100 metara i pola kilometra trčanja, dok će tinejdžeri uzrasta od 12 do 17 godina imati već ozbiljne distance – plivanje na 200 m i trčanje na 1200 metara. Odrasli, svi preko 18 godina, takmiče se u dvije kategorije - na 250 metara plivanja i 2,5 km trčanja, odnosno u plivanju na 1000 metara i trčanju na pet kilometara“.

„Možemo da se pohvalimo da je ovo takmičenje postalo popularno kao porodični akvatlon, u kome učestvuju mališani, njihovi roditelji, a nerijetko i još stariji članovi porodice. Koncept zdravog života uključuje bavljenje sportom, dobru i balansiranu ishranu i boravak u prirodi, ali isto tako i druženje uz porodicu i prijatelje i uživanje u kulturnim i zabavnim sadržajima, a to je sve ono što mi nudimo u Luštici Bay“, rekla je Bruna Aleksić, event direktorica u hotelu The Chedi Luštici Bay.

Fotografije: Luštica Bay