CITY GAMES konačno i u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 11. srpnja 2017. - 16:03
Autor: 

Popularne ljetne igre City Games, mnogima još uvijek u pamćenju kao Jadranske Igre, nastavljaju crnogorski dio svoje ovogodišnje turneje u Kotoru 22. srpnja.

Nakon susreta u Tivtu, stižemo u Kotor i jako se veselimo tome. Gdje god dođemo u Crnoj Gori prijem je fenomenalan, atmosfera tokom cijele večeri odlična, a ekipe vrlo dobro raspoložene za zabavu i nadmetanje. Sve je baš kako i treba da bude u ovakvom projektu,” izjavio je autor projekta Miroslav Krzyk.

Baš kao i kod nekadašnjih Igara bez granica, čiji su City Games neslužbeni  nasljednici, sve je osmišljeno tako da zabavi natjecatelje i publiku, ali i podsjeti na važnost razvijanja prijateljstva i timskog duha u natjecanju, kao i bavljenja sportom uopće.

Posjetitelji mogu očekivati natjecanje ekipa u napetim i zabavnim disciplinama poput vodene košarke, letećeg vaterpola i vesla, u kojima smijeha i adrenalina neće nedostajati. Dvije najbolje ekipe plasirat će se u veliko crnogorsko finale u Herceg Novom 27. srpnja, gdje će se najbolji od najboljih boriti za titulu nacionalnog prvaka te ujedno i predstavnika Crne Gore na međunarodnom polufinalu u Beogradu krajem kolovoza.

Treba svakako istaći kako upravo predstavnici Crne Gore već dvije godine drže titulu međunarodnih City Games prvaka, što je dodatni motiv svim ekipama da izbore svoj put do međunarodnog finala u Biogradu na Moru 2. rujna i ponovo obrane tu titulu.

Pozivamo sve sportiste i rekreativce, kao i sve ljubitelje dobre zabave, da sudjeluju u manifestaciji i bodre svoje favorite. Uz timski rad i dovoljno spretnosti mogu se naći u finalu, predstavljajući svoju zemlju.

Natjecanje u Kotoru, drugi po redu crnogorski City Games challenger, organiziraju Općina Kotor i Turistička organizacija Općine Kotor, u suradnji s agencijom Adria events. Početak susreta je u 19:30 sati, a ulaz je besplatan.

City Games karavan tijekom ljetnih mjeseci obilazi Crnu Goru, Hrvatsku, Srbiju, BiH i Sloveniju, a u međunarodnim polufinalima u Beogradu projektu se pridružuju i ekipe iz Italije, Njemačke, Poljske, Mađarske, Luksemburga, Češke i Nizozemske. U brojkama je to 40-tak lokacija, 12 zemalja, 2000 natjecatelja, 70 000 posjetitelja te 10 milijuna gledatelja putem TV ekrana.