Drugi dan Balkanskog šampionata u jedrenju

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 09. rujna 2019. - 8:11
Autor: 

Nastavljeno je 52. Balkansko prvenstvo u jedrenju. Posle kišnog prijepodneva bez vjetra, vremenski uvjeti su  se promijenili. U nastavku dana, bili su na strani jedriličara,  i organizatora, pa je drugi dan natjecanja donio mnogo uzbuđenja, a odjedrene su tri regate u svim klasama, ukupno pet. Poslije pete regate u klasi Optimist u kojoj se natječe  105 jedriličara, podijeljenih u dvije startne grupe, prvo mjesto u generalnom plasmanu trenutno drži Dimitros Bitros iz Grčke, drugi je Josif Tafra iz Hrvatske, a treći Aleksandros Joanidis iz Grčke. Obzirom da Tafra sudjelujue u open dijelu natjecanja, kada bi sada bilo završeno Balkansko prvenstvo, Bitros bi osvojio zlato, Joanidis srebro, a na pobjedničko postolje bi se popeo i Dimitris Surtatis, također iz Grčke. Što se ostalih jedriličara iz regije tiče, Stefan Yuill iz Srbije je sedmi, Roko Cepić Zokić iz Hrvatske je 11.,  Pavle Musić iz Crne Gore je 21., Andrej Bozoki iz Srbije 28.

U klasi Optimist, u konkurenciji jedriličarki lidersku poziciju drži Elizabet Ana Vinter iz Grčke, druga je Evangelija Karageorgu iz Grčke, a treća je Kerkezu Jakovina, također iz Grčke. Od jedriličarki iz regije, najbolje plasirana je Hrvatica Nina Marušić koja je na 50. mjestu, Nađa Vujošević iz Srbije je 59., dok je Romina Racković iz Crne Gore na koti 75. Kustal Guneš Karkmaz iz Turske je prvi u konkurenciji jedriličara do 12 godina u klasi Optimist. Drugi je Ali Ozdemir također iz Turske, a treći je Teodoropulas George iz Grčke.

Viktor Lesjak iz Crne Gore je trenutno na 13. mjestu, njegov drug iz reprezentacije Petar Klakor je 20.

Nikola Golubović iz Crne Gore sačuvao je lidersku poziciju u klasi Laser 4.7 i poslije drugog dana natjecanja.  Na drugom mjestu je Jorogos Papadakos iz Grčke, a na trećem Jasanos Kefalonitis iz Grčke. U konkurenciji jedriličarki prva je Ana Jovanović iz Srbije, druga je Sofija Rapti iz Grčke, treća je  Kristina Boja iz Srbije. Anja Lučić iz Crne Gore je na sedmom mjestu, Petra Buljovčić iz Srbije na osmom….

U klasi Laser Radial prvo mjesto je u vlasništvu Ebru Bolat iz Rumunije, na drugom mjestu je Nikolas Gionis iz Grčke, a na trećoj poziciji je Maksimiljan Roska iz Rumunije. Danilo Jončić iz Crne Gore je šesti, njegov drug iz reprezentacije Stefan Anđelić je osmi, dok je Ksenija Joksmović iz Srbije na devetom mjestu….

U konkurenciji jedriličarki, lidersku poziciju drži kao i u generalnom plasmanu Ebru Bolat iz Rumunjske, druga je Marijela Nikolova iz Bugarske, treća je Amalija Prevelengiu iz Grčke, četvrta je Ksenija Joksimović iz Srbije.

U olimpijskoj klasi za jedriličare Laser Standard, prvo mjesto je poslije drugog dana zadržao crnogorski olimpijac Milivoj Dukić. Drugi je Karim Filah  iz Kanade, treći je Aligizakis Leonidis iz Grčke, a na četvrtom mjestu je Ilija Marković iz Crne Gore. Ilija Marković je treći u konkurenciji zemalja Balkana. Nikola Banjac iz Srbije je šesti, a Božidar Golubić iz Hrvatske je na sedmom mjestu u generalnom plasmanu.

 Balkansko prvenstvo u jedrenje se nastavlja danas,  kada bi po planu i programu trebalo da se jedre tri regate.