EP: Dukić zauzeo 36. mjesto, Golubović na koti 14.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 22. studenog 2022. - 11:25
Autor: 

Završeno je Europsko prvenstvo u jedrenju za olimpijske klase ILCA 7 i ILCA 6, odnosno za jedriličare do 21 godine u klasi ILCA 6 koje je održano u Ieru, Francuska, od 14.11. do 21.11. Boje Crne Gore branili su reprezentativci Dukić i Marković u seniorskom dijelu u klasi ILCA7 i mladi Golubović u klasi ILCA6.

Milivoj Dukić, jedriličar Crne Gore iz Herceg Novog, koji je tri puta bio sudionik Olimpijskih igara, tijekom kvalifikacija i prvog finalnog dana, bio je među TOP 20. U završnici šampionata Europe, posustao, pa je na kraju zauzeo 36. mjesto.

Ilija Marković, jedriličar Delfina iz Tivta, imao je mnogo uspona i padova od početka šampionata, nije uspio da stigne do finalne, odnosno zlatne grupe, a na kraju je zauzeo 97. mjesto.

U klasi ILCA 6, reprezentativac Crne Gore Nikola Golubović je potvrdio potencijal i talent, ali nije uspio da stigne do medalje. Zauzeo je 21. mjesto u generalnom plasmanu, odnosno 14. u konkurenciji jedriličara do 21 godine.

Titulu prvaka Europe prigrabio je fenomenalni Cipranin, Pavlos Kontides, koji je već nekoliko godina član Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita. Srebrna medalja je pripala Majklu Beketu iz Velike Britanije, dok je brončano odličje osvojio Karle Taper iz Finske.

Europskim prvenstvom i Ieru je završena izuzetno burna godina, a jedriličari iz Crne Gore mogu da budu zadovoljni, kako u rezultatskom, tako i u organizacijskom  smislu, jer je pored odličnih rezultata na regatnom polju širom planete, Tivat organizirao Erupa Cup, na kojem su Ilija Marković i Nikola Golubović stigli do brončanih medalja.