Glasnović nakon velike drame Hrvatskoj donio prvo zlato u Riju!

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 09. kolovoza 2016. - 8:48
Autor: 

Hrvatski strijelac Josip Glasnović fantastičnim je gađanjem ovog ponedjeljka osigurao prvu zlatnu medalju naše olimpijske reprezentacije na Igrama u Riju. Pogodio je svih 15 meta u polufinalu i zatim u dramatičnom finalu nadmašio Talijana Pelliela...

Kao i na Igrama u Riju na kojima se Giovanni Cernogoraz okitio zlatom, trap se još jednom pokazao kao disciplina koja Hrvatskoj donosi medalje u streljaštvu. Ovaj je put red došao na Josipa Glasnovića koji je tijekom dva dana natjecanja briljirao i fantastičnim pucanjem osigurao prvu hrvatsku zlatnu medalju u Riju.

Hrvatskoj 24. medalja u povijesti

Nakon dva zlata rukometaša, Pešalova, Perković, vaterpolista i Cernogorza, Glasnović je osvojio sedmo hrvatsko zlato

Sve je počelo još u nedjelju ujutro, a nastavilo se tijekom ponedjeljka. U kvalifikacijama je Glasnović ostvario 120 pogodaka iz 125 pokušaja što je bilo dovoljno za podjelu drugog mjesta s Britancem Edwardom Lingom, dok se branitelj naslova u ovoj disciplini iz Londona Giovanni Cernogoraz nije uspio uvrstiti među šest najboljih, on je sa 116 pogodaka zauzeo deveto mjesto. Najbolji u kvalifikacijama bio je 46-godišnji Talijan Giovanni Pellielo sa 122 pogotka.

U polufinalu je Glasnović bio još bolji. Zaista je briljirao, pogodivši svih 15 meta, što mu je donijelo prvo mjesto, osiguranje srebra i borbu za zlato s Giovannijem Pellielom u finalu.

Finale je bilo iznimno napeto. Obojica su imali po 15 hitaca, a naš je olimpijac prvi promašio. No, iskusni Pellielo ipak nije izdržao i s dva promašaja u nizu vratio je prednost Glasnoviću koji je zatim i sam napravio pogrešku pa su obojica imali 13 pogođenih hitaca iz 15 pokušaja i krenulo je raspucavanje. Tu je Josip dočekao pogrešku protivnika i ostvario najveći uspjeh u karijeri.

Edward Ling osvojio je brončanu medalju za Veliku Britaniju.

Glasnović u karijeri već ima odlične rezultate u trapu, a najveći uspjeh bilo mu je osvajanje europskog zlata 2013. godine. U Pekingu prije osam godina osvojio je peto mjesto na Igrama, a dolazi iz ugledne obitelji strijelaca, jer je i njegov brat Anton bio u finalu ove discipline na Igrama u Londonu. U svakom slučaju, ova zlatna medalja nadmašuje sve ostvareno u obitelji Glasnović koja će Rio zauvijek pamtiti...