Hrvoje Horvat novi izbornik hrvatskih rukometaša

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 28. siječnja 2021. - 17:03
Autor: 

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) na telefonskoj je sjednici u četvrtak prihvatio ostavku izbornika muške seniorske reprezentacije Line Červara te za njegovog nasljednika imenovao dosadašnjeg Červarova pomoćnika Hrvoja Horvata.

Červar, koji je ujedno i Koordinator za muški rukomet, Upravnom je odboru predložio tri kandidata za novog izbornika, uz Horvata kandidati su bili Slavko Goluža i Ivano Balić.

Utvrđeno je da Ivano Balić, nažalost, nema potrebnu diplomu za obavljanje izborničke funkcije, a od dva preostala kandidata Upravni odbor je većinom glasova, uz jedan glas protiv, i jedan suzdržan te neizjašnjavanje jednog člana koji je zauzet radnim obvezama, odlučio zadržati kontinuitet u radu reprezentacije te je donio odluku o imenovanju Hrvoja Horvata.

"Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku", rekao je Horvat kojemu će prvi izbornički zadatak biti prolazak kvalifikacijske skupine za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju početkom ožujka.

Hrvatska će u kvalifikacijskoj skupini u Montpellieru igrati s domaćinom Francuskom, Portugalom i Tunisom, a plasman na OI izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije na turniru.

(Hina)