Mandžukić potpisao za Juventus

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 23. lipnja 2015. - 10:35
Autor: 

Mario Mandžukić novi je igrač Juventusa!

Hrvatski napadač sinoć je stigao u Torino i zajedno s menadžerom se sastao s čelnicima talijanskog prvaka. Jutros je uspješno prošao liječnički pregled, a tjekom poslijepodneva Mandžukić je stavio svoj potpis na četverogodišnji ugovor s torinskim klubom, koji će mu navodno donijeti 3,5 milijuna eura po sezoni.

Juventus će odštetu za Mandžu plaćati do ljeta 2017.

Iako se spominjala cijena od 15-18 milijuna eura koliko će Talijani platiti madridskom Atleticu, Juventus je službeno potvrdio kako će odšteta biti 19 milijuna eura, a platit će ju u tri rate.

Do 1. kolovoza Juventus mora platiti 7 milijuna eura, do kolovoza 2016. još 6 milijuna, a dodatnih 6 milijuna eura na ljeto 2017. godine. Osim toga, propisana su i 2 milijuna eura bonuda ovisno o Mandžinim i Juventusovim uspjesima.

Mandžukić je sinoć po dolasku u Torino odjurio u hotel, a pred novinarima otkrio svoje prve dojmove, želje i očekivanja u novom dresu.

"Osjećam se jako dobro, grad je lijep. Igrao sam već ovdje dvaput. Volim Juve, volim ovaj grad. Borit ću se svim srcem za svoj novi klub. Znam da Juventus ima dobre navijače i to me veseli. Ovo je moj novi dom", rekao je Mandžukić.

Juventus je Mandžukiću poželio dobrodošlicu na službenim stranicama, a onda su uslijedile i poruke podrške od strane vjernih navijača "bianconera".

 

Mandžukić je prošle sezone zabio 20 golova za Atletico, ali nakon veljače zapao je u krizu i ispao iz kombinacija Diega Simeonea koji traži novo napadačko rješenje.

Zanimljivo je da su Mandžukića, u njegova posljednja tri transfera, kupovali klubovi nedugo nakon izgubljenih finala Lige prvaka, Bayern 2012., Atletico 2014. i sada Juventus koji je u finalu u Berlinu izgubio od Barcelone.

Sedmi Hrvat u Juventusu

Mandžukić će biti sedmi Hrvat u tom klubu. Ranije su ondje igrali Zoran Ban, Alen Bokšić, Robert Jarni, Dario Knežević, Robert Kovač i Igor Tudor.

Talijanski portali i sportski dnevnici puni su Mandžukića, kojeg sve više hvale što je bliže crno-bijelom dresu. Predstavljaju ga kao velikog borca, radnika i sjajnog napadača čija se vrijednost ne može mjeriti samo golovima.

U Juventusu vjeruju da će se igrač s iskustvom igranja u Wolfsburgu, Bayernu i Atleticu brzo prilagoditi na novu sredinu, a nadaju se i da će imati koristi i od Mandžinog iskustva osvajanja najvećih trofeja. 

Trener Juventusa Massimiliano Allegri za hrvatskog napadača već ima rezervirano mjesto u napadu nakon odlaska Carlosa Teveza. Ovako bi mogao izgledati Juve s Mandžom u prvom sastavu.