Međunarodno finale City Games 2016. u Biogradu na Moru: Herceg Novi obranio titulu prvaka

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 04. rujna 2016. - 11:18
Autor: 

Tromjesečna potraga za City Games prvakom završila je jučer na biogradskoj rivi gdje je, u organizaciji Grada Biograda na Moru i agencije Adria Events održano veliko međunarodno finale popularnih ljetnih igara.

Spektakularni sraz šest najboljih ekipa iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije te Srbije pratili su mnogobrojni posjetitelji i navijači, a titulu prvaka sedme City Games sezone osvojio je Herceg Novi.

Ekipe su do medalje pokušale doći preko šest zahtjevnih disciplina, a lako nije bilo ni onim najiskusnijima. Redali su leteći vaterpolo, Jadranska bitka, vino, morska alka i veslo, a neizvjesnu borbu publika je nagrađivala gromoglasnim pljeskom i uzvicima podrške.

Presudili su bogato iskustvo, sjajna igra te vrhunska kondicija crnogorske ekipe koja je uspjela obraniti prošlogodišnji naslov te svome gradu osigurati još jedno zlato. "Jako smo sretni! Od organizacije, preko atmosfere pa do samog rezultata - prezadovoljni smo svime." - oduševljen je bio kapetan pobjedničke ekipe, Marko Porobić.

Drugo mjesto pripalo je slovenskoj ekipi Velenje koja je u pet godina sudjelovanja na igrama čak četiri puta osvojila srebro.  "Nadali smo se zlatu, ali moramo priznati da su Crnogorci bili bolji. Sljedeću godinu bit ćemo još spremniji." - podijelila je s nama kapetanica Velenja Maja Kugonič.

Na trećem su se mjestu našli hrvatski predstavnici iz Krka koji su, unatoč prvom nastupu na međunarodnom finalu, sjajno parirali iskusnijim ekipama. "Tek sada shvaćamo naš puni potencijal i više se nećemo zadovoljiti polufinalom. Vraćamo se i sljedeće se godine!" - odlučan je bio Vladimir Babić, predvodnik domaće ekipe.

Odlične Talijane, ekipu Moconesi od medalje je dijelio samo jedan bod. "Jako smo sretni što smo sudjelovali, unatoč tome što nam je medalja izmakla za dlaku." - izjavio je Enrico Bertucci iz ekipe Moconesi.

Nešto manje sreće imale su ekipe Čitluk i Kragujevac koje su se smjestile na začelju liste.

"Peto mjesto nije neki uspjeh, ali ostaje nam prvo mjesto s finala Bosne i Hercegovine pa kad to uzmemo u obzir, stvari nisu tako loše." - kroz smijeh nam je rekao kapetan Čitluka, Ivan Buntić.

"Pripremali smo se i dali sve od sebe, ali najveća razlika između nas i ostalih ekipa bila je iskustvo. Sada ga i mi imamo malo više i sljedeće će godine to biti sasvim druga priča." - objasnio je poznati srpski triatlonac, Marko Pavlović iz Kragujevca.

Natjecanjem u Biogradu na Moru privedena je kraju još jedna uspješna sezona City Gamesa, a novi susreti igrara koje promiču prijateljstvo i pozitivne vrijednosti zakazani su za sljedeće ljeto.