Nova sezona hrvatske vaterpolo reprezentacije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 07. studenog 2014. - 9:32
Autor: 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija utakmicom protiv Turske u Zagrebu otvara novu reprezentativnu sezonu 2014/15.

Hrvatska u novoj sezoni FINA Svjetske lige u grupi C, uz Tursku, očekuje i Crnu Goru, Francusku te Italiju. Samo jedna momčad iz svake grupe prolazi u daljnji krug natjecanja, no s obzirom da Italija kao domaćin Superfinala ulazi izravno, C grupa će imati dva predstavnika u završnici.

U reprezentaciju Hrvatske nakon dvogodišnje pauze vraćaju se Jugaš Miho Bošković i Primorjaš Damir Burić. Iako je posljednje dvije godine bila pogođena brojnim ozljedama i problemima, u novu sezonu Hrvatska ulazi snažna i željna novih medalja.Za utakmicu protiv Turske pozvani su: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Damir Burić, Andro Bušlje i Marko Macan, vanjski igrači: Maro Joković, Miho Bošković, Anđelo Šetka, Ante Vukičević, Ivan Domagoj Zović, Sandro Sukno, Petar Muslim i Luka Bukić.

Utakmica Hrvatska – Turska na rasporedu je u utorak, 18. studenog, u 20.30 sati. U sezoni 2014/15. Hrvatsku uz susrete u FINA Svjetskoj ligi očekuje i Svjetsko prvenstvo u ruskom Kazanu.