Nove ture planinara

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 23. listopada 2015. - 10:37
Autor: 

U nedjelju, 25. listopada, Planinarski klub Vjeverica priključuje se orjenskom bataljonu - P.K.Subra, u hodanju i otvaranju nove planinarske trase Orjensko sedlo – Vučji zub :) Pokret iz Kotora za sve ljubitelje, entuzijaste i prave planinare, je predviđen tog datuma, u 5 sati ispred glavne gradske pošte. Mala tolerancija čekanja, poželjni vozači. 

Plan je da se krene, i novim putem od kružnog toka u Lipcima nastavi ka Crkvicama. Prijatelji iz Herceg Novog, u koordinaciji s vođama  mogu napraviti plan zajedničkog putovanja.

Od Crkvica hodanjem do Orjen Sedla gdje je zakazan početak ture s vodičima P.k.Subra u 9 sati. 

Trajanje nekih 7 sati, zagarantirano dobra akcija. 

Kontakt i sve dodatne informacije, za Kotor 068 / 403 730

Planinarski klub Vjeverica organizira turu Orjensko sedlo – Prasa – Vučji zub, s povratkom preko Reovačkog prevoja (istočna strana Vučjeg zuba) na raskrižju u podnožju, pa nazad do Orjenskog sedla. Polazak je u nedjelju, 25. listopada u 9 sati a Orjenskog sedla, a dolazak nazad oko 16 sati, što znači da tura s odmorima ukupno traje oko 7 sati. Tura je srednje težine, veći dio trase je lak, ali s dodatnim oprezom duž grebena i na samom vrhu. Ishrana je iz ranca, a sudjelovanje besplatno. Subra osigurava vodiče. Zadržavamo pravo promjene plana, u skladu s vremenskim prilikama i ostalim okolnostima.

Staza je markirana na inicijativu Đorđija Kovačevića, Grahovljanina s privremenom adresom u Vankuveru (Kanada), koji želi da pomogne oživljavanju svoga kraja kroz razvoj aktivnog turizma, te je ova staza zamišljena kao spona Orjena i Bijele gore (završava u Kešeljevića katunima, sjeverno od Vučjeg zuba, na početku makadamskog puta za Grahovo). Staza u najvećoj mogućoj mjeri slijedi trasu drevne stočarske trase, tako da izbjegava sve teže prohodne dijelove, što je i čini pogodnijom od već postojećih planinarskih staza preko vrha Orjena. Dio trase je odrađen u saradnji sa grahovljanima i njihovim prijateljima okupljenim oko ove ideje, dok su čišćenje od vegetacije i markiranje izveli članovi PK „Subra“.

Staza Orjensko sedlo – Vučji zub i njezino službeno otvorenje, samo su mali korak u zajedničkim naporima svih nas, ljubitelja ove jedinstvene planine na tromeđi, da se Orjen dostupnijim, a ujedno sačuva njegova iskonska divlja priroda.

Prijave možete poslati na e-mail subra@t-com.me, a za dodatne informacije možete nazvati na tel.+382(0)69360803