O uspjesima naših kyokushinkai natjecatelja

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 22. ožujka 2018. - 11:15
Autor: 

Kao što smo već pisali, nedavno se iz Varne (Bugarska) s Balkanskog prvenstva u Kyokushinkai Karateu za seniore vratila naša reprezentacija u sastavu Dejan Daković i Nikola Stešević. Daković je osvojio drugo mjesto, dok Stešević, nažalost, nije prošao dalje.

„Iskreno, nadao sam se prvom mjestu, ali očekivao sam da ću uzeti medalju. Treninzi su bili svakodnevni, u zadnje dvije, tri sedmice malo pojačani ritam, ali treniralo se svaki dan“, rekao je za naš Radio Dejan Daković, ističući da je sa natjecanja donio samo lijepe dojmove te da je natjecanje bilo fer i korektno.

Trener Tonći Francesković naglasio je da je natjecanje bilo jako zahtjevno: „Takmičenje je bilo na visokom nivou, jako ozbiljnog karaktera. Ovo je ujedno jedan test za Evropsko prvenstvo, koje se takođe održava u Varni za mjesec i po dana“.

Francesković za naše mlade natjecatelje ima samo riječi hvale:„Ovo je jako teška disciplina. Mogu da kažem da su naši momci Stešević i Daković jako spremni i to su pokazali na ovom turniru i izašli su bez povreda. To je odlika samo vrhunskih boraca i pokazali su ujedno i veliki kvalitet, na što su reagovali i svi drugi treneri, predsjednici Federacije i takođe borci, a dobili su čestitke i od suboraca“. On kaže da je Nikola Stešević bio jedan od favorita, ali mu je protivnik u prvoj borbi bio domaćin te je oštećen od strane sudaca, ali da se od njega tek očekuju veliki rezultati.

„Velika je konkurencija; mi imamo velika očekivanja, jer smo dokazali da ne idemo nigdje kao turisti, nego kao ozbiljni borci i ozbiljan tim. Na tim velikim uspjesima sam zahvalan prvom treneru kluba i našem velikom imenu Svetu Dekoviću. I kada nije sa nama osjeća se taj pravi kyokushin duh i to je dokaz da je ovo jedan ozbiljan klub, koji itekako zavrjeđuje pažnju evropskih i svjetskih takmičara“, ističe Francesković.

Ostaje nam samo da im poželimo puno sreće i uspjeha u narednim natjecanjima!