Održana manifestacija „Vježbajmo zajedno - roditelji i djeca“ u okviru Male revije sporta

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 06. lipnja 2016. - 11:29
Autor: 

Prva sportska manifestacija "Vježbajmo zajedno - roditelji i djeca" održana je u nedjelju, 5. lipnja u 18 sati, na trgu ispred katedrale svetog Tripuna. Ovo je prva u nizu manifestacija planiranih u okviru programa Mala revija sporta, koji je podržan i financiran sredstvima Općine Kotor. Na manifestaciji su  sudjelovali najmlađi članovi Škole sporta iz Kotora i njihovi roditelji. Tijekom održavanja programa, sportskim aktivnostima pridruživali su se i mnogi posjetitelji  sa svojom djecom. Cilj manifestacije "Vježbajmo zajedno - roditelji i djeca" je poboljšanje aktivnog sportskog načina života u najmlađem uzrastu djece od 3 godine, kao i osnaživanje ličnosti djece kroz javne sportske nastupe.

U prvom dijelu programa, nakon vježbi zagrijavanja, uslijedile su vježbe i sportske igre "Lanac", "Preskok", "Mala avantura" i "Poplave". Razigranu atmosferu su sudionici  nastavili kroz vježbe "Joga" i "Poligon". Mališani su prikazali svoje vještine u savladavanju svih poligonskih zadataka, a zatim nastavili u sportskom duhu zajedno s roditeljima. Zajedničko sportsko druženje djece i roditelja se nastavilo kroz kratke trke u kojima su, ipak, djeca pobjeđivala roditelje.

Završni dio manifestacije je bio u znaku natjecateljske  igre uz glazbu, gdje su i djeca i roditelji pokazali izuzetan natjecateljski  duh i vještine koordinacije pokreta i brzine hvatanja obruča.

Na kraju programa uručene su Zahvalnice za sudjelovanje i podijeljene majice s logom Škole sporta, koje je donirala Općina Kotor.