Omladinci Arsenala na prijemu kod predsjednika Općine

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 17. lipnja 2024. - 12:05
Autor: 

Predsjednik općine Tivat Željko Komnenović organizirao je prijem za omladinski tim Fudbalskog kluba “Arsenal”, koji je krajem prošlog tjedna ostvario izuzetan sportski uspjeh i osvojio Kup Crne Gore.
“Ponosni smo na vas, na uspjeh koji ste ostvarili, i njime ste nas zadužili. Ovakvi sportski rezultati, ono su za šta smo se borili. Jasno je da tivatski fudbal sada ima budućnost!” – poručio je predsjednik Općine obraćajući se mladim nogometašima “Arsenala”. On je istakao kako ovakvi sportski uspjesi opravdavaju sva ulaganja, te da će “Arsenal” imati svu potrebnu podršku kako bi nastavio da ostvaruje izuzetne rezultate i u narednom periodu. Predsjednik Općine čestitao je na osvajanju Kupa treneru Slavenu Boroviću, cjelokupnom stručnom timu i upravi “Arsenala”.
Kapiten tima Vukota Baštrica je u znak zahvalnosti na podršci, predsjedniku Općine uručio medalju s natjecanja.
“Početak sezone nije bio sjajan, ali pogledajte gdje smo stigli za godinu dana. Igra prikazana u Podgorici bila je prava fudbalska čarolija. To je rad, motiv, pregnuće... Rezultat je manje važan od činjenice da ste pokazali jako dobru, kvalitetnu igru” – istakao je predsjednik kluba Dejan Kandić, obraćajući se omladincima “Arsenala”. On im je poručio da nastave da rade s jednakim entuzijazmom. “Postali smo prepoznatljiv fudbalski centar na primorju, ali nećemo se zaustaviti, radićemo dalje kako bismo stigli i ostali na vrhu ljestvice crnogorskog fudbala” – naglasio je on.
Prijemu je prisustvovala sekretarka za društvene djelatnosti Općine Tivat Olivera Mišković Vidojević, a mladim nogometašima uručeni su i prigodni darovi.