Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2020. – drugi dan

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 27. lipnja 2020. - 22:32
Autor: 

Danas je nastavljeno Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2020., koje je počelo u petak 26. 6., i traje do nedjelje 28.6. Prvenstvo se održava u Luštici Bay, gdje se u akvatoriju zaljeva Trašte  u klasama Optimist i Laser  bori se 55 jedriličara iz četiri crnogorska kluba, JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić Herceg Novi, JK Jovo Dabović Baošići  i JK Delfin Tivat.

 Drugog natjecateljskog  dana jedriličari su odjedrili tri regate, kao i prvog dana, po maestralu jačine do 10 do 14 čvorova. U klasi Optimist, Pavle Musić iz tivatskog Delfina drži prvo mjesto ispred klupskog druga Viktora Lesjaka, dok je na trećoj poziciji Romina Racković iz kotorskog Lahora.

U konkurenciji djevojčica, Romina Racković je prvom mjestu, na drugom je Katja Ivanova, a na trećem Nina Strahinja, sve tri iz kotorskog Lahora. U konkurenciji do dvanaest godina Viktor Lesjak iz tivatskog Delfina je prvi, njegov klupski drug Petar Klakor je drugi, dok je na trećem mjestu Nina Strahinja iz kotorskog Lahora.

 Nikola Golubović jedriličar Delfina iz Tivta sigurno drži prvo mjesto. Tijekom dva dana natjecanja i šest regata, osvojio je isto toliko prvih mjesta. Drugi je Robert Moris iz ekipe Jugole Grakalić iz Herceg Novog, a treći Miloš Vujović iz Lahora.

 Stefan Anđelić iz Delfina vodi u klasi Laser Radial, s istim brojem bodova kao i njegov klupski drug Danilo Jončić, pa nas posljednjeg dana natjecanja očekuje velika borba za titulu šampiona države u ovoj klasi. Na trećem mjestu je Ivan Pušić iz Jugole Grakalića.

 U olimpijskoj klasi Laser Standard prvi je naš olimpijac Milivoj Dukić iz JK Jugole Grakalić. Perspektivni Ilija Marković iz Delfina je drugi, treći je Matija Grabić takođe iz Delfina.

 Jedriličarima predstoji još jedan dan natjecanja. Dodjela nagrada bit će upriličena u 17 sati  u Amfiteatru na Promenadi Luštica bay marine. Prvenstvo su organizirali Jedriličarski klub Delfin i Crnogorski jedriličarski savez  uz podršku Ministarstva sporta i mladih Crne Gore i kompanije Luštice Bay.