Otvoreno prvenstvo Hrvatske: Dukić i Marković na postolju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 06. ožujka 2022. - 22:59
Autor: 

Milivoj Dukić je osvojio brončanu medalju u generalnom plasmanu, a Ilija Marković zlatnu u konkurenciji jedriličara do 21 godine na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za olimpijsku klasu ILCA7, koje je održano u Splitu od 4.3. do 6. 3. 2022., u organizaciji JK Mornar.

Milivoj Dukić, koji je tri puta sudjelovao  na Olimpijskim igrama, poslije dva dana natjecanja  i tri odjedrene regate (prvog dana nije bilo vjetra), nalazio se na trećem mjestu u generalnom plasmanu. Posljednjeg dana, odjedrena je jedna regata, i uspio da zadrži sjajan plasman. Zlato je osvojio Džonatan Vadnai iz Mađarske, srebro Filip Jurišić iz Hrvatske koji je prošle godine osvojio srebro na šampionatu Europe.

Mladi i izuzetno talentirani Ilija Marković je konkurenciji jedriličara do 21 godine, stigao do trona i osvojio zlato, i odlično osmo mjesto u generalnom plasmanu. Iza sebe je ostavio Antona Tomaševića iz Hrvatske i Lovra Bakolića, također iz Hrvatske.

O uspjehu Milivoja Dukića i Ilije Markovića, najbolje govori podatak da su na Otvorenom prvenstvu Hrvatske sudjelovali  asovi i talenti kakvi su Pavlos Kontides, koji je zauzeo šesto mjest, Bendžamin Vadnai koji je bio peti, Bruno Gašpić koji je bio četvrti, Božidar Golubić koji je zauzeo deveto mjesto….

Jedriličari iz Crne Gore su nastavili da nižu uspjehe, a 2022. godine je počela zaista sjajno. Naime, prije  Dukića i  Markovića koji su stigli do medalja na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, brončanu medalju je osvojio izuzetno talentirani Nikola Golubović na Velikog nagradi Mornara, također u Splitu.